понеділок, 1 травня 2023 р.

Тиждень настільних ігор

А ви знали, що у настільні ігри почали грати ще 5 000 років тому? Королівська гра Ура - найдавніша настільна гра у світі, що виникла близько 4 600 років тому в стародавній Месопотамії. Правила гри були записані на клинописній табличці вавилонським астрономом у 177 році до нашої ери.

А сьогодні, по всьому світу, діти, підлітки і дорослі, цілі сім'ї та компанії друзів чи колег збираються разом за цим простим, на перший погляд, але дуже захоплюючим заняттям. Щорічно у останню суботу квітня відзначають Міжнародний день настільних ігор. 

У студії раннього розвитку "Бібліомалята" настільні ігри - це один з найпопулярніших напрямків роботи та чудовий інструмент для розвитку малюків. Змалку яскраве ігрове поле і кольорові фішки та картки приваблюють дітей. А широкий вибір таких ігор розвиває дрібну моторику та креативне мислення, сприяє розвитку уваги та пам'яті.

На цьому тижні наші  "бібліомалята" грали у такі цікаві креативні настільні ігри:

Настільна сімейна гра "Фото рибки"


Учасники гри стають підводними фотографами, які мають наввипередки зробити найвдаліший знімок. Але перед цим виконати завдання: знайти рибку зазначеного кольору серед цілої зграї різнокольорових риб. Гра рекомендована дитячими психологами, адже розвиває увагу та швидкість реакції діток молодшого віку.
 
Настільна гра "Звукова пам'ять" входить у число найпопулярніших ігор, що важливі для розвитку та навчанню діток. Рекомендована нейропсихологами, педагогами та вихователями, а також - і батьками. 

Вона вчить розпізнавати на слух звуки, ідентифікувати та розрізняти їх, а також - закладає основи для гарного навчання в школі. Без сумніву, ця гра стала найулюбленішою серед наших діток, яким цікаво дізнатися, що всередині кубиків, і що ж там всередині так шумить.

«Африканські хованки» - чудова, емоційна гра для діток на орієнтацію у просторі та вивчення прийменників: в, на, перед, за, під. 

На кожній картці з завданнями зображено 5 різних тварин поряд з п'ятьма предметами: дерево, кущ, камінь, пеньок та нора.  

Дитині необхідно визначити розташування тварини відносно предмета, що зображений поряд із цією твариною.

А гра «Чотири хвости» для маленьких любителів тварин розвиває мислення і кмітливість, прищеплює чуйність і уважність. Адже з 4-х маленьких змійок треба виростити веселих пітонів. При цьому треба розплутувати вузли, годувати змійок веселими кроликами, захищатися  від непрохідних джунглів і не дати суперникам вирватися вперед. 

А наступну гру "Сирний край" рекомендують дитячі нейропсихологи, оскільки вона добре тренує навички перерозподілу уваги і сприяє розвитку стратегічного мислення у дітей. Під час гри наші малята стають сміливими мишенятами, які мають здобути сир, не зважаючи на голодну кішку. Хованки - це завжди і весело, і цікаво, і пізнавально!

Настільні ігри, і справді, дозвілля з користю, і не тільки для дітей. Вони мають вагомий вплив на здоров'я дорослої людини. Під час гри наш мозок обробляє велику кількість інформації, нейронні зв'язки стають міцнішими, покращується реакція. Крім того, це чудовий спосіб зняти стрес.

Якщо ж грати в настільні ігри на постійній основі, то можна помітити, як покращується пам'ять та зміцнюється нервова система. Також зменшується і ризик виникнення нервових розладів. Ще одним приємним бонусом такого дозвілля є те, що воно об'єднує сім'ю, друзів, знайомих і однодумців, а це так важливо сьогодні.

А в які настільні ігри граєте ви і з ким?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.