понеділок, 22 травня 2023 р.

Подорож надзвичайним світом книг

Скажіть, чи отримували ви у соцмережах чи на електрону пошту лист чи листівку, до свята привітальну, чи просто у будні для настрою, жартівливу? Впевнені, що так! А от чи часто тримали у руках конверт з листом, паперову, художньо оформлену листівку? Які відчуття, що до вподоби?
Сьогодні більшість сучасних, молодих людей звикни до повідомлень, електронних листів, відео-контенту та електронних книг. І це дуже зручно в першу чергу, як з цим не погодитися. А от згадайте, в дитинстві, чи може щось зрівнятися з великою глянцевою книгою казок чи пригод, з кольоровими картинками? Мабуть, що ні. Так порівнювали на заході сьогодні діти електронні та традиційні друковані книги.
Для юних читачів, допитливих п'ятикласників Херсонської загальноосвітньої школи №45 відбулася незвичайна мандрівка у світ сучасних книг "Книга незвичайна - книга віртуальна".
Відбулося чи не вперше знайомство з електронними та аудіо-книгами, дітей цікавили переваги та особливості таких читанок, адже з гаджетами сучасні школярі давно "на ти".
Дізналися про пристрої призначенні для читання онлайн, та правила їх використання.
Бібліотекар познайомила учнів з форматами електронних книг та необхідним програмним забезпеченням.
Учням було порекомендовано сайти на яких доступні книги для читання онлайн та з можливістю завантаження.
Говорили сьогодні і про дивовижні світ друкованих книг, які вражають своїм різноманіттям. Найменші мікроскопічні і найбільші, книги-гіганти, 




книги-тунелі, 

конструктори, 
світильники, книги-подушки, 
об'ємні і тривимірні книги, 


справжні витвори мистецтва, вони не схожі одна на одну, є унікальними, і звісно, їх можна потримати в руках.


У швидкоплинному житті, навчанні онлайн, поїздках, діти назвали чимало переваг електронних книг, але і поціновувачів звичайної традиційної книги знайшлось чимало. Процес читання та пізнання нового і цікавого, об'єднує усіх, адже це надзвичайне задоволення - товариство з книгами!

1 коментар:

  1. Дуже чудовий захід! Дітям сподобалося. Вони дізналися багато цікавого та нового про світ книг. Щира подяка фахівцям бібліотеки!👏💐

    ВідповістиВидалити

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.