пʼятницю, 5 травня 2023 р.

Бестселер-гра «#ЛюблюЧитати»

Серед великої кількості цікавих книг, у світі літератури, найбільш популярні, обговорювані, з великим тиражем є бестселери. Їх читають, перечитують, купують, беруть в бібліотеках, цитують, обговорюють, додають до шкільної програми, і навіть екранізують.
Мабуть, немає на планеті дітей, які б не чули про Гарі Поттера, яскравий приклад, як фантастична історія про 11-річного  хлопчика стала справжнім бестселером. І нещодавно, доречі, 2 травня у світі відзначали Міжнародний день Гаррі Поттер. А сьогодні, учні 7-9 класів Навчально-виховного комплексу №15 м.Херсон, мали змогу пограти в гру присвячену багатьом бестселерам, популярним і у світі і в Україні. 
#ЛюблюЧитати - саме під такою назвою пройшла бестселер-гра для підлітків, створена співробітниками відділу Інтернет-послуг.
На школярів чекали цікаві рубрики, де кожен зміг перевірити свої знання з прочитаних книг і уважність до деталей відомих творів, а також, дізнатися багато нового.
У першій рубриці #Літературний фейк школярі вчилися серед правдивих фактів про відомих письменників визначати неправильні. 
Далі, переглянувши коротке відео у рубриці #Книга у кадрі, відгадували трейлери до відомих екранізацій, адже дуже часто, почувши чи переглянувши фільм, ми дізнаємося про те, що в основі сценарію стоїть не менш цікава книга.
#Дрес-код - рубрика для уважних, адже зовнішній вигляд головних героїв, не менш важливий, ніж їх характер, а аксесуари точніше розкривають їх унікальні образи.


Почувши відомий #Літературний трек, закритими очима можна вгадати улюблені історії, якщо звичайно їх читали раніше.

А далі, треба було учасникам гри за коротким сюжетом відгадати книгу у рубриці #Book-історія. Адже часто, вміння переказувати художній твір, таке ж важливе для популярності бестселеру як і коментар після прочитання. У рубриці #Читацький комент учні звичайно не тільки впізнали відомі твори, а й точно відмітити для себе щось цікаве для прочитання на майбутнє.
Художня майстерність письменників, оригінальні сюжети, яскраві образи головних героїв, цікаві діалоги, екранізації і багато чого іншого, робить зі звичайних цікавих книг такі історії, які  захоплюють так сильно читача, що кожен може сказати - Я люблю читати! 
Ну а ми, бібліотекарі, завжди під час заходів, залюбки порадимо, що прочитати нового, цікавого і  популярного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.