пʼятницю, 12 травня 2023 р.

5 порад від мами, яка виховала найбагатшу людини планети

«Я завжди намагалася бути на стороні дітей»
Герой нашої історії - сучасний геній, один з найбагатших, найвідоміших та найвпливовіших людей, який сьогодні привертає увагу всього світу, одним лише постом у Twitter.

Власник компаній SpaceX», «PayPal», Neuralink і The Boring Company, головний дизайнер (Chief Product Architect), генеральний директор і голова ради директорів «Tesla Inc.»
Народився майбутній геній у 1971 року в Південній Африці. У дитинстві юнак настільки поринав у мрії про винаходи, що його занепокоєні батьки та лікарі перевіряли його слух.
У школі хлопець був інтровертом і заглибленим в книжки. Постійні знущання ним знущалися, змусили навчився захищатись, захопившись карате та боротьбою.
Своє раннє дитинство провів разом з братом Кімбалом і сестрою Тоскою. Його батьки розлучилися, коли йому було 10 років, Спочатку він переїхав до батька, а згодом обірвав спілкування з батьком, описуючи його як “найжахливішу людину, яку лише можна уявити”, адже пробачити образи і знущання над мамою він не зміг.
З 10 років він розвинув в собі інтерес до комп’ютерів, спершу навчився програмувати, і коли йому було 12, продав своє перше програмне забезпечення: гру, яку створив під назвою Blastar, за за $500.
Мама його Мей– канадська модель, нутриціолог, дієтологиня і авторка книг, залишившись з трьома дітьми, працювала в один момент на п’яти робочих місцях, щоб підтримувати свою сім’ю.
У віці 17 років, він переїхав до Канади, щоб вступити в університет Queen, а потів вирішує вивчити бізнес та фізику в університеті Пенсільванії. Закінчив зі ступенем бакалавра економіки та залишився на другий бакалаврат з фізики.
Потім попрямував до Стенфордського університету в Каліфорнії, з метою отримати ступінь доктора фізичних наук, але його переїзд співпав з бумом в Інтернеті, і він кидає Стенфорд лише через два дні до вступу, запустивши разом із братом Кімбалом інтернет-стартап, свою першу компанію – Zip2 Corporation в 1995 році.
Матір підтримала його, коли він вирішив кинути Стенфордський університет і допомогла синам, коли ті відкривали компанію Zip2. І зараз вона не пропускає жодного великого заходу, організованого її дітьми.
"Я виховувала дітей так само, як мене виховували батьки. Вони хотіли, щоб я відповідала за себе. Я так само виховувала своїх дітей. Я почала працювати з дому як дієтологиня, а коли була моделлю, то часу на їхнє виховання не було. Діти повинні були самі про себе дбати. Ми завжди хотіли, що вони були самостійними. Вони такими виросли", - каже Мей.
І додає, що їй важливо було, щоб вони росли ввічливими і сконцентрованими на своїх цілях. Жінка переконана, що потрібно просто дозволити дітям йти їхньою власною дорогою і підтримувати в тому, що вони вирішили займатися:
Можна виділити п'ять ключових моментів, які допомогли виростити таких успішних дітей:
1. Я з самого дитинства їх привчала до роботи.
Так, згідно з результатами одного з досліджень, діти, що займаються роботою по дому, в майбутньому стають успішнішими своїх однолітків.

2. Навчилася бачити в них дорослих.
"Мої батьки поводилися з нами як з дорослими, на яких можна покластися. Очікувано, що це наклало слід і на мій метод виховання".

3. «Нехай вони роблять те, що їм подобається.»
Мей написала: "Я не змушувала їх вчитися і не перевіряла те, як вони виконали домашнє заздалегідь. Це була повністю їх відповідальність".

4. Не привчала до розкоші.
"під час навчання в коледжі вони жили дуже бідно: матрац на підлозі, по шість сусідів по кімнаті або взагалі напівзруйнований будинок. Але це їм не заважало. Якщо ваші діти не звикли до розкішного життя, вони з усім впораються".

5. Зробіть дітей відповідальними за їхнє майбутнє.
«Дозвольте дітям бути відповідальними за їхнє майбутнє. Навчіть їх хорошим манерам, але нехай вони самі вирішують, чого хочуть від життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.