понеділок, 15 травня 2023 р.

CG-арт. MagicaVoxel

Комп’ютерна графіка (CG) грає велику роль у сучасному мистецтві. Вона використовується у артах, іграх, кінематографі та інших галузях. Тому і ми не могли обійти стороною цю галузь ІТ.


Наразі основний напрям роботи відділу інтернет-послуг Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки - це навчання юних користувачів створенню ігор у Roblox Studio.

           

Оскільки у цій галузі комп’ютерна графіка грає далеко не останню роль – паралельно також буде створюватись низка навчальних відеороликів з цієї області, а саме створення 3D-моделей і 3D-моделювання.

Розпочнемо ми з простої, але потужної програми для створення воксельних моделей – MagicaVoxel.


Ця програма дозволяє створювати воксельні 3D-моделі, а вбудований рендер-рушій – отримувати повноцінні CG-арти.


Воксельний стиль доволі часто зустрічається в іграх. Найвідоміші представники – Crossy Road, Staxel, Cube World, Trove, Stonehearth, Teardown.

Запрошуємо вас на канал Інтернет-центру: https://www.youtube.com/@user-pw4ut3uu6j та сервер Discord: https://discord.com/invite/nPFFSR7P5U. Слідкуйте за нашими новинами.

Усі, хто цікавиться ІТ-сферою, комп’ютерними іграми та сучасними технологіями знайдуть для себе цікаві матеріали для навчання.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.