четвер, 11 травня 2023 р.

Чек-лист безпеки в Інтернеті

Безпека в Інтернеті – важливе питання, яке потребує уваги користувачів. Адже як комп’ютер, так і персональні дані можуть однаково постраждати від зловмисників.


Цього тижня працівником відділу Інтернет-послуг Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки для учнів 6-х класів Херсонської школи №55 було проведено заняття, під час якого наші користувачі отримали поради з налаштувань браузерів, соціальних мереж, месенджерів, антивірусних програм, а також правила їх користування.
Для того, щоб знати, які небезпеки чекають на нас в Інтернеті, потрібно спочатку відповісти на важливе питання: «А що ми взагалі робимо в Інтернеті?»


Сьогодні активно користуємося соціальними мережами, месенджерами, шукаємо інформацію у пошукових системах та граємо в онлайн-ігри.



Які небезпеки можуть чекати на нас у цих областях Інтернету?
Серед небезпек, що загрожують нам на просторах мережі:

- Питання безпеки персональних даних
- Незнайомці, що можуть нам написати
- Спам, реклама та розсилки різних посилань.
- Комп’ютерні віруси.

Що ми можемо з цим зробити?


Зустріч складалася з трьох частин: безпека у Інтернет-сервісах, налаштування браузера та робота з антивірусними програмами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.