четвер, 11 травня 2023 р.

«Вони мої справжні батьки на 100%»

Джоан та Джон рідні батьки генія були ще студентами, тому їхні родини були проти шлюбу. Батько Джоан Шиблі навіть пригрозив позбавити її спадщини. Тому жінка народивши хлопчика, віддала його на всиновлення. Новими батьками майбутнього генія стали Пол та Клара, які не могли мати своїх дітей. Саме вони дали йому нове ім’я, яке згодом почує кожен у світі.

Клара та її чоловік Пол ніколи не приховували від нього правди. При цьому мати змогла донести до хлопчика думку, що вони взяли його собі тому, що він особливий. І він завжди вважав названих батьків єдиними справжніми батьками, дуже дратуючи, коли хтось називав їх нерідними. Своїх біологічних батька і мати він не хотів знати, так і не вибачивши їх.
Коли хлопчику виповнилося два роки, подружжя удочерили ще і дівчинку Петті. А ще через три роки сім'я переїхала з Сан-Франциско в Маунтін-В'ю.
Батько Пол був автомеханіком, ремонтуючи старі машини на продаж у сімейному гаражі, мріяв заробити на освіту сина і виконати зобов'язання перед його біологічними батьками. Пол постійно намагався прищепити синові любов до професії автомеханіка, але це не дуже цікавило юнака, хоча саме там, у батьковій майстерні, майбутній засновник Apple засвоїв ази електроніки, навчився розбирати та збирати радіоприймачі й телевізори, а згодом захопився технікою.
У тринадцять років він спробував зібрати цифровий частотомір, але з'ясувалось, що для цього потрібні запчастини, яких не було у звичайному магазині, недовго думаючи, він зателефонував голові корпорації, щоб попросити необхідні деталі у нього. Той вражений допитливістю юнака, не просто забезпечив його всім необхідним для збірки для приладу, але й запропонував йому роботу.
У той же час він познайомився з молодим інженером Стівом Возняком, який в той час був студентом Коледжу де Анса, і ця зустріч стала для обох доленосною.
Мати Клара працювала бухгалтером, вона навчила сина читати, перш ніж він пішов в школу, і завжди підтримувала синові починання. Потім у одному інтерв’ю він скаже: «Я вірю, що якості людини визначаються не спадковістю, а її оточенням».
Батьки виконали зобов’язання, та за 17 років вони назбирали гроші на навчання у Рід-коледжі в Портленді, це був один із найдорожчих закладів у США. Але майбутній геній не захотів вчитися, захопився східними практиками й подався в Індію, а через шість місяців залишив коледж, влаштувавшись техніком у компанію з виробництва відеоігр.
Крок за кроком, через злети і падіння, він стає відомим американським підприємцем, першопроходцем ери IT, засновником найбільшої на планеті корпорації Apple. Саме він створив персональні комп'ютери в тому вигляді, в якому ми ними користуємося сьогодні, вдосконалив графічний інтерфейс і управління комп'ютерними пристроями, брав безпосередню участь у створенні «айпадів», «айподу» і «айфонів», заснував студію анімаційних фільмів нового покоління Pixar, яка в даний час виробляє мультфільми для компанії «Disney».
Завдяки його здобуткам сучасний світ став досконалішим і зручніше.
А його біографія надихнула почати свій бізнес сотні тисяч людей по всьому світу.
Одного разу він сказав, що краще винайти завтрашній день, ніж переживати про те, що вчорашній був недостатньо хороший. І цього підходу дотримувався завжди і у всьому - кожне його починання було інновацією, яке назавжди змінило світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.