неділю, 14 травня 2023 р.

З любов'ю до кожної мами. Галерея історій

Уся велич, краса і гордість у нашому світі починається з матері, бо мами дарують найголовніше - життя, дарують перші обійми, співають колискові, вчать перших слів і перших кроків, читають казки, виховують і дають перші поради як долати труднощі і все життя підтримують і допомагають своїм дітям.

Немає щастя більшого для мами,

Як в дивосвіт вести своє дитя.

І захищати серцем та руками

Малу й тендітну свічечку життя.


Щоб променилась вічно, не вгасала,

Несла у Всесвіт світло і тепло.

Та щоб дитина добру долю мала,

І в щасті й радості дитя зросло.


Молитву шепче трепетно вустами,

У Бога просить за своє дитя.

І захищає серцем та руками

Малу й тендітну свічечку життя.

          Надія Красоткіна

Напередодні такого теплого, родинного і важливо свята, Дня матері в Україні, відбулася виховна година для учнів 7-х класів Херсонської спеціалізованої школи №45.
"З любов'ю до кожної мами. Галерея історій", під такою назвою пройшов захід організований відділом Ін
тернет-послуг.


Дивовижні і незвичайні історії про мам з усього світу не залишили байдужими нікого.
Спочатку учні дізнались про мам тих, кого знає кожен, їх вважають у суспільстві геніями у різних галузях.
До кожної нової історії про дитинство відомого героя, діти знаходили портрет матері, а потім грали у відповідну тематичну вікторину.
Так Дитинство Томаса Едісона і його мами Ненсі, познайомило учнів з відомими винаходами, якими користуємося ми і сьогодні. 



Дізнавшись історію дорослішання Стівена Спілберга, діти відгадували добре відомі і нові фільми про маму за відеосюжетом.

Епізоди з дитинства геніальної Лесі Українки стали приводом згадати образ матері в українській літературі. Вірші і пісні про любов і турботу мами, просто до сліз розчулюють кожного, і як добре, що діти їх знають.

Вихованню і освіті Стіва Джобса ми завдячуємо його названим батькам, відкриття і здобутки його стали найвагомішим в ІТ сфері.

Безумовна любов і віра у свого найкращого сина, Пабло Пікассо, подарувала світу шедеври, які і сьогодні впливають на розвиток світового мистецтва. А розумітися на ньому це дуже сучасно. 
Кожна почута історія змусили замислитись дітей над особливою, прекрасною, але і важкою материнською місією, виховати людину гідну, порядну і щасливу.
Згадали сьогодні і про сучасних мам, як приклад незламного материнства. Українські мами, які з початком війни рятували від голоду і холоду своїх дітей, евакуювали у будь-який спосіб, ризикуючи щомиті, мами,
які і досі ховають свої маленьких дітей у бомбосховищах, у метро та підвалах, і власним тілом закривали від осколків снарядів, - заслуговують особливої уваги і поваги в усьому світі, а найбільше від своїх дітей.
Сьогодні думки кожної мами, її молитви, - це голос усього народу, який бажає одного - зберегти усіх синів і доньок України, і маленьких новонароджених, і дорослих, які на передовій.

Бажаємо кожній мамі, яка сьогодні у розлуці, чекає на зустріч, повідомлення чи дзвінок, обов'язково дочекатися! А тим, хто поруч з дітьми, бажаємо почути теплі слова привітань "люблю" і "дякую" і багато інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.