вівторок, 9 лютого 2016 р.

День безпечного Інтернету

Кожного року у другий вівторок лютого світ відзначає День безпечного Інтернету. Україна долучилася до святкування цього дня ще у 2004 році. Тому саме сьогодні, 9 лютого, відділом Інтернет-послуг Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки було проведено низку цікавих заходів на підтримку безпечного користування всесвітньою мережею. Бібліотекарі відвідали школи № 55 та № 16, де провели пізнавальні уроки, на яких у цікавій формі були розглянуті правила користування та поведінки у соціальних мережах та у Інтернеті загалом.




Щколярі виявилися молодцями!

Приємно було спостерігати за дітьми, які досить жваво реагували та достатньо вірно відповідали на питання що до ситуацій, які трапляються у кіберпросторі. Наприклад, як треба себе поводити коли ви зіштовхуєтесь з грубощами, що робити, коли вам пише незнайома людина. Не дивлячись на юний вік, діти вже розуміють поняття - приватна інформація. Були розглянуті і питання про користування лише безпечними сайтами, про важливість антивірусних програм та навіть про те, чи контролюють батьки їх віртуальне життя. Досить серйозна тема, що була розкрита у ігровій формі, зацікавила учнів, тому й вели вони діалог з бібліотекарями активно та невимушено. Окрім знань та гарного настрою, хлопчики та дівчатка отримали закладку-пам’ятку з інформацією про правила поведінки в Інтернеті та списком обіцянок маленького юзера. Діти були веселі, жваві та обізнані, тож, сподіваємося, що у подальшому кіберзлочинність спаде до мінімуму.



Окрім уроків з безпеки в Інтернеті працівниками відділу також проведено бібліотечну акцію на вулицях нашого міста. І, звичайно ж, тема була – День безпечного Інтернету.




Перехожим задавалися досить прості питання: чи користуються вони лише безпечними сайтами та своєчасно оновлюють антивірусник, чи знають вони про правила поведінки на віртуальних просторах, чи знайомі з таким поняттям як кіберзлочинність. Розповідали бібліотекарі про сьогоднішнє свято та запрошували у гості до бібліотеки як маленьких читачів так і батьків, адже у її стінах кожен може знайти для себе корисну інформацію. Всі слухали з цікавістю та й відповідали з ентузіазмом. На згадку про сьогоднішню акцію обізнані херсонці отримували яскраві кульки з логотипом бібліотеки та,  маємо надію, і гарний настрій!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.