понеділок, 3 квітня 2023 р.

Читати - значить подорожувати!

Щороку 2 квітня уся всесвітня спільнота відзначає День дитячої книги. Це свято привертає увагу всіх письменників, педагогів, бібліотекарів, дітей та їхніх батьків до надважливості книжки в житті юних читачів. Адже саме книга відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ дорослих, знайомить з невідомими речами, розкриває таємниці спілкування та життя людей, сприяє гармонійному становленню особистості.

Свято вирішили відзначати 2 квітня, тому що в цей день народився автор улюблених дитячих казок – Ганс Крістіан Андерсен.

«Хто подорожує — живе!» — стверджував письменник. Сьогодні, коли діти втратили можливість відвідувати школи, гуртки, театри і бібліотеки, і поїздки всі стали вимушеними, саме книжка сьогодні є тим "чарівним квитком" у казкову дивовижну подорож.

Мандрівку казковим світом Ганса Крістіана Андерсена сьогодні здійснили учні  5-А та 5-Б класів Херсонського навчально-виховного комплексу №15 Херсонської міської ради. 


Подорож у чарівний світ казкаря, письменника, мандрівника розпочалася з першої зупинки - "Данія", потім були зупинки "Оденсе", "Копенгаген", саме там дітям можна було дізнатися про цікаві факти з життя юного Ганса, які вплинули на його творчість.
Наступні зупинки відкривали секрети написання його відомих казок, а їх аж 170. Під час сьомої зупинки,  "Казкова парасолька", діти залюбки пограли у гру, адже немає такої дитини, якій не знайомі такі герої творів письменника, як Снігова королева, Русалонька, Дюймовочка та інші.




Особливо п'ятикласників вразила  відео-екскурсія всесвітньо відомим музеєм Андерсена, адже це просто чудово - не тільки почути, а і побачити історичні експонати - свідки чарівного минулого казкаря.

Співробітники відділу Інтернет-послуг створили цікавий веб-огляд інтернет-ресурсів, де кожен самостійно може знайти корисну інформацію, пограти у казкові пазли, і головне, за відсутності книг вдома, на сайті "Дерево казок" можна послухати і почитати чудові захоплюючі казки  Ганса Крістіана Андерсена.

Дослідники не раз відзначали, що його герої дуже легко переходять зі світу див і фантастики у світ побуту та реальності, між ними зовсім відсутні кордони. І наші школярі, гості заходу, сьогодні переконалися, що  у дитинстві можливо все, і кожна подорож обов'язково має бути казковою!

1 коментар:

  1. Вікторія Бурова3 квітня 2023 р. о 13:29

    Дякуємо працівникам Херсонської обласної бібліотеки для дітей, які майстерно провели даний захід для наших учнів. Бібліотечний урок був насищений, цікавий, інтерактивний. Діти залюбки доєдналися, дізналися багато чого нового про творчість казкаря, а також взяли участь у вікторині. Будемо раді подальшій співпраці.

    ВідповістиВидалити

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.