вівторок, 11 квітня 2023 р.

Подорож в країну транспорту

Літаками, кораблями, потягами, автобусами і на авто, - за останній рік чимало діткам довелося їхати, переїжджати, мандрувати. Змалку, все що "диринчить" гуде і "брум-брумає", привертає увагу малюків.


Сьогодні, у рамках проєкту раннього розвитку від бібліотеки, у студії "Бібліомалята", відбулося цікаве заняття, присвячене темі транспорту.
Вирушивши у віртуальну дорогу, малята спочатку спробували сортувати транспорт за видами: наземний, повітряний, водний і транспорт, який рухається по коліях, і це вийшло в усіх досить вдало.



Потім познайомилися з різними видами наземного транспорту, такого як пасажирський, спеціальний та вантажний. Дітлахи виконували інтерактивні завдання на засвоєння понять "вліво" і "вправо".

За зразком по картці крутили тактильні коліщатка, підбираючи потрібний колір, адже це найкраще сприяє розвитку уваги.
А ще пограли у гру "Білдер". Будувати з кубиків завжди подобається дітям, особливо якщо кубики яскравих кольорів та приємні на дотик. Гра була ускладнена незвичною вудкою з одним гачком, тримати її легко, а ось підчепити гачком кубик за вмонтоване кільце значно важче. Маленькому "будівнику" довелося зосередитися і прикласти максимум зусиль, аби, працюючи підйомним краном, зібрати необхідну конструкцію.
Це завдання неабияк тренує почуття рівноваги, моторики та розвиває концентрацію уваги, зосередженість і посидючість. Гра «Чия тінь?» сприяла розвитку зорового сприйняття, адже за малюнком треба було впізнати вертоліт, потяг, човен та ін.
А ще малеча старанно працювала з пінцетом, робота з яким завжди корисна для розвитку дрібної моторики та пальцевого праксису, що в подальшому позитивно вплине на оволодіння письмом. 
Наприкінці заняття діти познайомилися з основними правилами поведінки у різних видах транспорту.
І де б сьогодні не мандрували маленькі ніжки, бажаємо кожному малюкові безпечних, цікавих, родинних подорожей та нових відкриттів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.