середу, 5 квітня 2023 р.

Інтернет З@дзеркалля

Сьогодні ми не можемо уявити свого життя без різноманітних технологій, інновацій та дивовижних винаходів людства, найбільшим з яких є Інтернет. Всесвітнє павутиння упіймало людство в свої тенета і назавжди змінило життя, уявлення про час і відстань, способи спілкування, надання допомоги, проведення дозвілля тощо. Завдяки Інтернету ми отримуємо набагато більше інформації, ніж наші батьки, бабусі, дідусі, не говорячи вже про наших далеких предків.
4 квітня міжнародна Інтернет-спільнота відзначає свій день – День Інтернету. Саме Папа Іоанн Павло II започаткував День Інтернету, який став популярним святом серед користувачів всесвітньої мережі.
Дату відзначення цього "професійного" свята обрали на честь помилки 404, яка закодована в цій даті. Сам термін "професії" вигадав Тім Бернерс-Лі - батько Інтернету.

Тому саме працівники відділу Інтернет-послуг Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провели захід для учнів Херсонської багатопрофільної гімназії №20 ім. Бориса Лавреньова, присвячений історії та принципу роботи Інтернету.

Разом із бібліотекарями наші користувачі пройшли шлях поруч з пакетами даних від комп'ютерів до маршрутизаторів (роутерів), серверів провайдерів -  до більш ніж ста мільйонів серверів, розкиданих по усьому світі.

Як відбувається передача даних, що таке IP, ISP, HTTP, DSL, Wi-Fi та багато іншого дізнались учасники заходів і, таким чином, потрапили до тих десяти відсотків користувачів, що знайомі з принципами роботи Інтернету.


А у кінці діти пограли у гру, в якій вони відгадували різноманітні комп'ютерні ігри за скріншотами.







Ставший загальнодоступним лише 32 роки тому, Інтернет нині сприймається як невід'ємна частина нашого життя. Така молода технологія, від якої вже залежить весь світ. Саме тому корисно розуміти як він працює, як відбуваються процеси передачі інформації світом. Сподіваємось, що з часом відсоток людей, які розуміють структуру Інтернету, зросте з 10% ближче до 100% 😉 .

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.