четвер, 13 квітня 2023 р.

Херсонщина - перлина степового краю

Справжня перлина степового краю України це - Херсонщина.
І сьогодні, після довгої зими, коли за вікном все розквітає, зеленіє і буяє різними барвами, як не згадати про особливу красу рідного краю. Для учнів 5 класу Школи гуманітарної праці, працівниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, було проведено краєзнавчо-пізнавальну гру "Зелене диво Херсонщини".
Під час виконання цікавих завдань, діти відкривали нові і дивовижні факти про рослинний світ Херсонщини. Спочатку за листочками і пелюстками спробували впізнати відомі рослини.
Далі перевірили свою ерудицію у кросворді "Чар-зілля", потім школярі пригадували народні приказки і прислів'я про рослини та заспівали відомих українських пісень, таких як "Ой, у лузі червона калина", "Червона рута", "Чорнобривці", та навіть, сучасні "Херсонські кавунчики".



Цікавою була інформація про рослини-символи, рослини-обереги, те що росте поруч з нами виявляється може мати таку дивовижну історію і нести людям неабияку користь. Під час конкурсу "Вітамінний смузі " діти за кольором та підказками відгадували овочі та фрукти.

А потім впізнавати інгредієнти у всесвітньо відомих стравах , які ростуть на Херсонщині, у конкурсі "Кухня Таврійського краю".
І на завершення заходу, традиційно, діти Херсонщини підтримали "Кавуновий флешмоб". Адже саме кавун став символом початку звільнення області від російських окупантів.
Сьогодні багатьох цікавить питання, чи будуть цьогоріч херсонські кавуни, та наші діти впевнені, що Перемога за нами, тому, відкривши 10 фактів про кавун, учні 5 класу символічно обмінювали їх на насінини, бо кожна насінина це великий врожай в майбутньому. Юні краєзнавці сьогодні вражали своїми знаннями, але багато і нового дізналися.
Адже такий особливий і унікальна рослинний світ Херсонщини сьогодні потребує і вивчення, і допомоги, і піклування про себе, особливо, такого молодого покоління патріотів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.