неділя, 26 травня 2024 р.

Майстерня контент-мейкера. Анонс

Сьогодні пройшло останнє весняне засідання клубу CodeClub.Ks. На нас чекає літо, "Літні читання" і наша програма для них - "Майстерня контент-мейкера".


Під час цієї програми ми будемо вивчати різне програмне забезпечення для створення цифрового контенту, а саме: зображення, відео, презентації, тощо.
Спочатку на нас чекають Інтернет-ресурси з яких можна взяти безкоштовний контент. Це іконки, фотографії, відео, графіка векторна та растрова, ефекти, тощо. 


Далі ми будемо працювати з зображеннями, артами та фотографіями. За допомогою таких програм, як Paint.NET, Krita та Pixlr E діти навчаться видаляти фон, змінювати кольорову схему (корекція кольору), змінювати композицію, видобувати палітри.


За допомогою сервісу Playground.AI ми попрацюємо з нейронними мережами для генерації зображень. А за допомогою програми Inkscape діти навчаться створювати власну векторну графіку.


Далі буде йти робота зі звуком, записом та обробкою, у чому нам допоможуть Adobe Podcast AI та Audacity, що дозволять збільшити якість звуку, навіть записаного з мобільного пристрою.


Після звуку на нас чекають презентації та відео. За допомогою Microsoft Powerpoint можна створювати не тільки презентації, а й відео, що дозволяє розбавляти стандартні записи анімаціями. Запис відео з комп'ютера робиться за допомогою OBS Studio, а монтаж за допомогою KDEnlive.


Наприкінці програми кожен член клубу представить свою роботу на обрану тему. Приєднуйтесь до нас і вивчайте нове у цифровому світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.