пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

Славетні сторінки козацької історії.

     Сьогодні,  11 жовтня з нагоди святкування 347 річниці  з Дня народження Пилипа Орлика - визначного українського  політичного, державного і військового діяча, Генерального писаря та Гетьмана війська Запорізького, бібліотекар Херсонської обласної біліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітала до Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов і провела для учнів 5-х класів історичний екскурс "Славетні сторінки козацької доби". 
      Напередодні урочистих святкувань з нагоди особливого потрійного свята для України - Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці постає особливо актуально питання вшанування історичного минулого нашого народу,  його визначних ватажків та найважливіших етапів становлення української державності. І саме про це й говорили з дітьми на уроці.



     Згадали найвичначніших гетьманів, їх вклад у розбудову України, пограли у цікаві вікторини про звичаї та побут козаків,  переглянули відео про військове ремесло.  



А ще - презентували дітям настільну гру про історію козацтва "Лицарі Таврійського краю" та запросили усіх бажаючих на ігровий майданчик 14 жовтня,  о 15.00 на Набережній по пр. Ушакова, де й можна буде пограти у цю гру!



Ірина Срібна-в.о. завідувача відділу Інтернет послуг.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.