пʼятницю, 25 жовтня 2019 р.

Інформаційна парасолька, або медійна грамотність для бібліотекарів.

Останнім часом все актуальнішою постає проблема якісного контенту. Ми живемо в епоху гіперактивного продукування інформації, де кожна людина поступово перетворюється із простого читача інформації в її автора та розповсюджувача. Тому питання медіаосвіти   та медіаграмотності  постають насьогодні  дуже актуально. Сучасні мас-медіа не відображають дійсність, а представляють її, і представляють так, як вигідно власнику медіа. Як навчитись адекватно сприймати інформацію та аналізувати  її? Як "фільтрувати" контент?   Саме про це говорили з учасниками тренінгу "Інформаційна парасолька, або медійна грамотність для бібліотекарів," в рамках обласного науково-практичного семінару: «Бібліотека закладу освіти – простір інформаційно-освітніх можливостей.»



Разом із бібліотекарями проаналізували їх медіаполе, рівень медіазалежності, пограли в практичні ігри "Факт/судження," "Мій медіа день", детально зупинилися на таких питаннях: власники медіа, правила відбору і аналізу інформації, фейки, маніпуляції, пропаганда, дезінформація. 

Завершували захід  "кошиком корисних порад " до якого увійшли друковані видання та інтернет ресурси на тему медіаосвіти та медіаграмотності.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.