понеділок, 31 травня 2021 р.

Зустрічаємо літо разом з бібліотекою!

В останню неділю весни відбулося заключне заняття студії раннього розвитку «Бібліомалятко». Маленькі читачі разом з бібліотекарями Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки відправились у мандрівку у пошуках літа.  


Перша зупинка була у ранковому лісі, де діти познайомилися з його мешканцями. Відгадали загадку від білочки. Зайчик розказав малюкам, що ведмідь ще в зимовій сплячці і запропонував пограти у танцювальну/рухливу гру «Розбуди ведмедя». Було дуже весело та смішно. 

Потім бібліомалятка вийшли на мальовничу галявину посеред якої було невеличке озеро. Вода в ньому була така прозора, що було видно зграю риб. Бібліотекарі запропонували маленьким мандрівникам пограти в гру на координацію та вміння зосереджуватись – в гру «Рибалка».  Дуже старанно та відповідально поставились діти до такого завдання наловивши повне відро риби. 


Подорожуючи далі діти потрапили на смарагдове поле. Сіли відпочити і подихати пряним повітрям трав. Разом з бібліотекарями згадали назви квіточок та їх кольори. Потім на них чекала гра «Збери квітку». Тут діти проявили свою кмітливість та уважність. Дивіться на фото, хто був першим.


З зібраного букету ароматних квітів маленькі розумнечки сплели гарні віночки. Таку красу можна побачити лише в літку та заняттях студії «Бібліомалятко». 

Остання зупинка  - липовий гай. Тут на дітлахів чекали друзі-комахи, а які саме маленьким пізнайкам довелося відгадати. Бібліотекарі вмикали аудіозапис звуку комахи, а діти відгадували що це за комаха. Одна з бджілок запропонувала бібліомалятам на пару хвилин перетворитись на бджілок та зіграти в гру «Бджілка-трудівниця». Дітям дуже сподобалось літати серед квітів та збирати нектар. На прощання бджілка відкрила дітям таємницю, що літо не потрібно шукати, воно саме прийде через два дні.

Розумні, кмітливі та веселі бібліомалята відправилися на літні канікули. Всім гарного відпочинку! А ми нагадуємо, що бібліотекарі студія раннього розвитку «Бібломалятко» чекають всіх дітлахів (4-6років) та їх батьків у новому навчальному році.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.