вівторок, 23 серпня 2016 р.

Видавництва дитячих мрій

Сучасна Україна – сучасна бібліотека. Саме так можна охарактеризувати сьогоднішнє грандіозне свято, що виблискувало жовто-блакитними кольорами під гімн України, що заспівала  звичайна сучасна молодь  на сходинках Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Адже сьогодні, свято дня державного прапору України співпало з закінченням онлайн акції «Книги української незалежності», що проводилась відділом Інтернет-послуг. 
Прекрасний спосіб висловити свій патріотизм, любов до України та засвітчити своє захоплення мелодійним українським словом. 







У рамках переплетіння свята, онлайн акції та напередодні дня Незалежності, Інтернет-центром та сектором Абонементу Херсонської  книгозбірні було проведено незвичайну скап-зустріч з відомою письменницею, активним культурним діячем, чудовою людиною та засновником проекту підтримки дитячого читання «Барабука» - Тетяною Щербаченко. 

Чому незвичайна? Бо проходила вона не у кабінеті чи офісі авторки, а по скайпу телефона пані Тетяни з вулиць нашої столиці.
Діти залюбки поспілкувались з цікавою письменницею та задавали найрізноманітніші питання.
 
До речі, досить незвичні. З яким відомим письменником минулого чи сьогодення ви б хотіли написати книгу у співавторстві: Шекспіром, Кінгом чи Шевченко? Пані Тетяна вибрала Шевченка, і досить глибоко роз’яснила чому. 

З посмішкою відповіла на питання наших юних читачів, що б вона сказала дитині, яка принесла їй свій твір, а твір виявився не дуже хороший.  Питань було багато, а що ж, цікава співрозмовниця – цікаві питання.
Під кінець зустрічі, діти з задоволенням прочитали їй свої вірші, побажання та разом з нею проспівали гімн України. 


Незвичайно було спостерігати, як відома письменниця Тетяна Щербаченко, йде по вулицям Києва та співає найголовнішу пісню нашої країни разом маленькими шанувальниками. І ви знаєте, сотні кілометрів між нами не мали значення. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.