четвер, 2 квітня 2015 р.

Міжнародний день захисту птахів

      Чи знали ви, що 1 квітня світ відзначав не тільки день Сміху, але й Міжнародний день захисту птахів? Це свято запровадили більше ніж сотню років тому, коли з ініціативи ООН була підписана Міжнародна Конвенція з охорони пернатих.
  За традицією саме цього дня дорослі та діти розвішують на деревах будиночки для птахів, що повернулися після зимів’я з теплих країв.
  З давніх-давен для нашого народу найголовнішими провісниками та символами весни є птахи. Наші предки вірили, що ці дивовижні створіння приносять її на своїх крилах з вирію, з Царства вічного літа.
  Одним з найулюбленіших та шанованіших весняних вісників є для українців - лелека. З споконвіку цей птах був символом поваги до батьків, сімейного благополуччя, символом щастя та Батьківщини.
  Також не меншою повагою та любов’ю у нашого народу користується ластівка. Вважалося, що там де оселиться ластівка буде неодмінно буде добробут та щастя. В нашій народній творчості вона є символом Матері.
   Все це і багато іншого дізналися учні 3-А класу школи №30  під час масового заходу «Знайомі незнайомці»






А також взяли участь в пташиному аукціоні, пограли в гру «Впізнай птаха»,

та навіть написали свої бажання на чарівних пташках.


   Птахи були, є і залишатимуться назавжди джерелом натхнення та захвату для людей. Вони оточують нас всюди: на відпочинку серед природи, в місті, під час роботи в саду чи на городі. Вони пристосувалися до життя поряд з людьми і не ховаються. Мешкаючи у великих містах і перебуваючи у постійних клопотах, ми нажаль майже не звертаємо уваги на те, що поряд з нами співає, гомонить, вирує багатий  пташиний світ.   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.