суботу, 4 квітня 2015 р.

Новоолександрівські розумнички + бібліотечні цікавинки = Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Як вважаєте, чи можна одночасно читати книгу і грати в футбол? Ні?
А якщо це літературний футбол? 
3 квітня 2015 року в усіх бібліотеках для дітей,  маленьких і великих, в усіх куточках України, проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Не оминум він і Новоолександрівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Херсонської області. Безліч цікавих заходів, приємних зустрічей і, 
звичайно ж, гостей чекало на учнів. А ще приїзд  Херсонської обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки. Цей день був насичений бібліотечними сюрпризами.

Учні 4-5 класів пограли в гру, відому мільйонам – футбол, але це був не звичайний футбол, а літературний. Діти, об’єднавшись в команди, змагалися як справжні професіонали!


Правильно виконане завдання - це гол, забитий в ворота команди суперників. А Тайми-завдання були такими непередбачуваними, як на справжньому полі стадіону: "літературні пазли", загадки, Остерівські задачки, чарівні трикутники та інші. 




"Читацький матч" був дуже напружений, проте закінчився нічиєю, адже у літературному футболі виграють усі!


Наймолодші і найдопитливіші учні, які полюбляють читати енциклопедії, з задоволенням поринули у світ пернатих під час заходу "Знайомі незнайомці"

Дізнались багато пташиних секретів, 


як виглядає око фламінго або пір’їнка цесарки, а ще слухали багато пташиного співу, вгадуючи його власників. 




Можливо саме серед цих дітей опиниться юний орнітолог...


Приємно, що більшість підлітків   віддали перевагу прочитаним  книги,  аніж їхнім екранізаціям. Поціновувачі кіно та прихильники книг, були  серед учнів 6-7 класів. На ігровому кіносеансі «Імперія кіно» на всіх чекали креативні рубрики: «Смайлики», «Звукові родзинки», «СтопКадр», «Дитинство в об’єктиві» і навіть «Дрес-код».



Під час заходу учні дізналися про книги з історію кінематографу та переглянули цікаві буктрейлери. 
Відкриття і здивування дітей, захоплення вчителів, а ще веселий настрій всіх-всіх, - наповнили школу цього дня! 

Радіємо з нагоди такої зустрічі, дякуємо за запрошення  колективу 
Новоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, 

і чекаємо Вас та усіх, небайдужих до цікавих книг та приємного і корисного спілкування, у стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки на різноманітних заходах та святах книг. 
Нехай дитяче читання буде без обмежень!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.