вівторок, 6 лютого 2024 р.

Безпечна мандрівка web-простором

Сьогодні для учнів 8-11х класів Херсонської спецалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням української мови № 52 було проведено захід до Всесвітнього дня безпечного Інтернету.



Заняття було поділено на три частини: 

  • безпека персональних даних у соціальних мережах, месенджерах та подібних web-майданчиків; 
  • безпека браузерів та під час серфінгу Інтернетом;
  • безпека пристроїв та налаштування антивірусних програм.


Більшість дітей, особливо підлітків мають як мінімум один акаунт у соціальних мережах. Міжнародний дослідницький проєкт ESPAD у 2019 році  провів дослідження і з'явував, що лише 6,7% опитаних підлітків в Україні не користувались соціальними мережам. Важливим елементом безпеки соціальних мереж є налаштування конфіденційності та приватності. Під час уроку було розглянуто приклади подібних налаштувань для різних соціальних мереж та месенджерів.




Сучасні діти постійно використовують Інтернет для навчання, як шкільного так і позашкільного. Дуже часто виникає потреба у пошуку інформації в Інтернеті. Саме тому дуже важливо пам'ятати про такі важливі речі як блокування реклами та сертифікати безпеки сайтів.





Наші комп'ютерні пристрої, як ПК, ноутбуки, телефони та планшети можуть бути уражені великим списком самих різноманітних вірусів: хробаки, зомбі, шпигуни, трояни, маскувальники та багато інших. Впроратись з цими проблемними програмами нам допомагають наші браві антивірусні програми, такі як: Microsoft Essential, BitDefender, Avira, Avast, 360 Total Security, ESET та багато інших. А від загроз у мережі нам додатково допомагає Брандмауер. З цими програмами також потрібно вміти працювати на базовому рівні, періодично сканувати комп'ютер, перевіряти автозавантаження та переглядати які файли потрапили у карантин.




І найголовніше для дітей:
  • Інтернет – це корисний інструмент, але його потрібно використовувати з обережністю.
  • Дотримуючись простих правил безпеки, ви можете захистити себе від кіберзлочинців та інших ризиків.
  • Не соромтеся звертатися за допомогою до дорослих, якщо у вас виникли проблеми з безпекою в Інтернеті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.