вівторок, 27 лютого 2024 р.

Булеве 3D-моделювання

В умовах постійного та швидкого розвитку технологій, повʼязаних із розробкою і використанням програм обробки і синтезу зображень, віртуальної реальності та 3D друку, важливим є знання та розуміння цифрових зображень. Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, завжди крокує в ногу з часом і пропонує своїм користувачам найтрендовіші знання, проводячи іноваційні майстер-класи з моделювання у TinkerCAD. Так  для учнів шостого класу Таврійського ліцею мистецтв було проведено практичне заняття де кожен бажаючий мав можливість спробувати та вдосконалити свої навички з 3D моделювання.
Компʼютерна графіка відноситься до сфери ІТ, яка нині розвивається дуже швидко і є прогресивною технологією. Вже сьогодні ми маємо справу не просто з компютерною графікою, а цілою сферою в галузі розробки зображень. Це і розробка 2D і 3D зображень, анімаційної графіки, векторної графіки, вебграфіки, фотоколажів та ін.
Булеве моделювання активно використовується при створенні механізмів, а також об'єктів для 3D-друку. Юні моделери побачили принцип роботи програми та познайомились з CAD-системою. Було розглянуто декілька робіт з місцевої галереї а також показано як працювати з цією програмою.
Нині існуючі технологічні ресурси дають змогу без допомоги спеціалізованого программного забезпечення створити та редагувати цифрові зображення. Користувачу не потрібно встановлювати програмне забезпечення на свій компʼютер, оскільки для повноцінної роботи йому потрібен лише браузер. Мова йде про використання онлайнових сервісів, які сьогодні набули широкої популярності. Тепер апаратна та програмна підтримка повністю лягає на сторону сервера, а користувачу як клієнту відповідних послуг, достатньо просто відкрити браузер і почати розробку.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.