середу, 18 січня 2017 р.

Неймовірні пригоди кібершколяриків продовжуються

Сьогодні працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали до учнів ЗНЗ №28 та №14 з новою темою. Відділ обслуговування дошкільників і учнів 1-4 класів познайомив маленьких читачів з життям і творчістю сучасної української дитячої письменниці Лесі Ворониної.



 Під час заняття учні дізналися про маленьких кумедних чоловічків - нямликів, які живуть у стіні і полюбляють манну кашу. Також діти познайомились з Суперагентом ООО,що вміє розплутувати найзагадковіші злочини, перемагати найпідступніших ворогів і рятувати світ від неминучої загибелі. Книга «Таємне товариство боягузів та брехунів» відкрила учням секрет подолання своїх страхів… Також діти послухали цікаву історію про зеленкуватого водяника на ім′я Хлюсь.  Діти з цікавістю слухали розповідь про творчий доробок письменниці  та приймали активну участь в обговоренні даної теми.



Біліотекар відділу естетичного виховання розповіла, що Леся Вороніна разом з іншими українськими письменниками долучилася до створення серії книг про життя видатних дітей. Вона дослідила та описала цікаві моменти з дитячого життя Брюса Лі, Махатму Ганді, Жорж Санд, Фрідеріка Шопена, Івана Миколайчука.



«Кіберята» познайомилися з дитячими пригодами, вирішальними зустрічами в житті одного з найвидатніших українських кіноакторів - Івана Миколайчука. Народився майбутній геній у маленькому буковинському селі Чорториї. З дитинства захоплювався грою на скрипці, любив театр, а найбільше подобалися зимові свята. Найголовнішим було Різдво. У першому ж фільмі, зіграному Іваном, уважний глядач побачить з яким трепетом Миколайчук «живе» своєю роллю. Фільм «Тіні забутих предків», у якому актор зіграв головну роль, був визнаний одним з із 20 найкращих фільмів, створених за всю історію кінематографа.


 Бібліотекар відділу Інтернет послуг познайомила дітей з текстовим редактором Microsoft Word. Учні дізналися про переваги створення текстового документа, як зберегти і в подальшому його використовувати. Спробували надрукувати текст та удосконалювали свої уміння у техніці набору. Найбільше юзерятам сподобалося редагувати текст, виділяти курсивом та жирним шрифтом, змінювати розмір та колір.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.