четвер, 2 жовтня 2014 р.

«Життя кожного у його руках»

Саме під такою назвою 30 вересня у Всеукраїнський день бібліотек провели відкритий урок читання працівники відділу Інтернет послуг Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки спільно з Білозерським районним музеєм. 
Запрошений гість, директор музею Волошин Олег Анатолійович, розповів про інноваційний проект «Культура на дотик»,
який був реалізований у рамках Міжнародного проекту. Учні 8 класу школи №53  дізналися про всесвітньо відому людину, кандидата педагогічних наук з психології, автора книг, яка народилася на Херсонщині. Багато є всесвітньо відомих вчених, але Ольга Скороходова особлива, через хворобу у малолітньому віці вона втратила зір,  слух і частково мову. 
Доля звела Ольгу з професором Соколянським, який багато чого навчив її, але тільки завдяки залізній волі і силі духу, наполегливості щоденній праці ця дівчина без зору і слуху досягла таких висот у праці. Дуже цікавою для школярів стала інтерактивна частина заходу, адже Олег Анатолійович привіз деякі експонати виставки «Культура на дотик». 8-ми класники впізнавали різні запахи,

 дотиком пальців до об’ємних літер намагалися прочитати слово
 і навіть вчилися писати шрифтом Брайля, використовуючи спеціальні планшети. 

Всі відчули як важко жити з обмеженими  фізичними можливостями і тільки кропітка праця над собою приводить до успіху, дійсно життя кожного у його руках. Олег Анатолійович будучи директором музею, часто співпрацює з бібліотеками і не уявляє свого життя без книги. Які ж книги справили на нього враження?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.