четвер, 9 жовтня 2014 р.

Екскурс в історію розвитку пошти

Щорічно 9 жовтня відзначають Всесвітній день пошти. Це одне зі свят, які були засновані з ініціативи Організації Об'єднаних Націй.
Уявити собі наше життя, функціонування держави, ефективний бізнес без поштового зв'язку неможливо. Але чи знаємо ми, як наші предки передавали інформацію і, коли з`явилися послуги листонош.
На екскурс в історію розвитку пошти завітали сьогодні до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки четверокласники херсонської школи №30 та 20-ї гімназії.


З давніх-давен перед людьми поставала потреба сповіщати один одному найрізноманітніші відомості. Племена і народи користувалися безліччю засобів для підтримання зв'язків. Піші або кінні гінці вивчали текст повідомлення напам'ять і переказували тим, для кого воно призначалося. Для цілей спілкування користувалися різними предметами, запалювали вогонь на сторожових вежах тощо. Але всі ці засоби були примітивні, недосконалі, а головне - іноді ненадійні.
Ця інформація дуже зацікавила школярів.


Кожен хотів запропонувати свій спосіб передачі інформації.


Види поштового зв'язку складалися та вдосконалювалися протягом віків. У стародавньому світі існувала естафетна пошта на конях. Своїх гінців, кінних та піших, мали фараони та воєначальники Стародавнього Єгипту. Гінці повинні були  здолати вечезні відстані за якнайкоротший час. О, це було нелегко!
Учасники заходу також спробували себе у ролі гінців: яка команда швидше передасть всі листи та ще й з перешкодами. Ось як це було!


Як же у Всесвітній день пошти без посилки? Посилка є, але кому вона адресувалась невідомо. Чи ж здогадаються діти по її вмісту, хто повинен отримати посилку?


Завдання було не просте, але школярі з ним впоралися!


Сьогодні мережа поштової доставки переживає активне реформування в усьому світі, оскільки глобалізація та Інтернет внесли свої корективи в її роботу і, відповідно, змінили вимоги клієнтів пошти до оперативності та зручності її роботи.
Визначивши переваги електронної пошти перед звичайною, школярі  вирішили створити власну електронну адресу.


Але на сьогоднішній день все ще залишається актуальним використання звичайного поштового зв`язку, бо він забезпечує ефективне та недороге перевезення товарів і цінних речей у багатьох країнах, долаючи будь-які кордони та повітряний простір.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.