неділю, 18 травня 2014 р.

Комп'ютерна безпека: що повинні знати батьки

Кількість комп’ютерів, для яких встановлюється з’єднання з мережею Інтернет, зростає кожного дня. Водночас як серед корпоративних, так і серед домашніх користувачів дедалі поширенішим стає підключення до високошвидкісних каналів. Це означає, що все більше дітей отримують можливість працювати в Інтернеті, а отже, надзвичайно актуальною стає проблема безпеки наших дітей у Всесвітній мережі.
Інформаційна бесіда "Комп`ютерна безпека:що повинні знати батьки" відбулась у відділі Інтернет-послуг для батьків наших юних користувачів.


Не про всі загрози, які підстерігають дітей в глобальній мережі знали батьки. Тому з цікавістю, острахом та бажанням діяти, аби оберегти дітей, слухали інформацію. Батьки також отримали список інтернет-ресурсів, де можна більше дізнатися по цій темі.
Це і "On-ландія - безпечна веб-країна", і посібник для батьків "Діти в інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі", і мультиплікаційний ролик для домашніх користувачів про правила з Інтернет-безпеки. 

Сучасні діти не уявляють своє життя без комп'ютерів. Але за комп'ютерну грамотність малюкам доводиться розплачуватися і абсолютно дорослими болячками.
Адже діти по кілька годин на день проводять за самими різними електронними пристроями. За столом і на дивані, в транспорті і кафе, сидячи, стоячи, лежачи і сидячи в кріслі з ногами ...


Батьки отримали поради як організувати користування комп`ютером та мережею інтернет так, щоб це було безпечно для здоров`я дитини.
Фахівці вважають, що неправильне розташування клавіатури, екрана та миші сприяють ризику перенапруги спини і шиї, появі болю в цих областях.


Майже вся кількість інформації, яку людина отримує з навколишнього світу, проходить через очі. Тому цілком зрозуміло, що очі втомлюються і потребують відпочинку. Батькам було запропоновано відео "Гимнастика для глаз" -  комплекс вправ для очей, що допомагає зняти напругу та втому.


Бесіда закінчилася побажаннями бути обізнаними та здоровими.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.