середу, 4 січня 2017 р.

My sweet 15

4 січня, відділу Інтернет послуг виповнилось 15 років. Перший ювілей, що охарактеризував собою шлях розвитку та становлення маленького світу гармонії між комп’ютерами та книжками. Багато зроблено, вивчено, досягнуто. Світ змінюється і наш відділ змінюється разом з ним, адже це лише початок, це лише наші перші 15.


2002 року Дніпрова Чайка стала першою з дитячих бібліотек України, що представила користування Інтернетом як безоплатної бібліотечної послуги. Відкриття цього відділу стало можливим завдяки перемозі у конкурсі проектів Посольства США в Україні " Інтернет для читачів публічних бібліотек" . Обладнання для Інтернет-центру було видане за програмою відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні «Інтернет для читачів публічних бібліотек (LEAP)».

Тож саме сьогодні у стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей пройшов веселий та захоплюючий квест, що був присвячений Дню Народження Інтернет-центру. Хлопці та дівчата з задоволенням мандрували коридорами книгозбірні, адже у кожному відділі на них чекали два конвертика з завданнями які розкривали знання, вміння та таланти кожного з учасників.

 









До боротьби приступали лише двоє і саме їх результати впливали на наступний пункт маршруту для усієї команди. Кожен був важливий. Завдання на перший погляд були не дуже важкі та все ж таки вимагали певних знань та умінь, тож напруга та жага до перемоги трималась серед юних читачів до останнього. Знайти поздоровлення на різних мовах; назвати якнайбільше жанрів музики, кіно та мистецтва, згадати певну кількість письменників та розповісти вірш. Відгадати дитячі твори за жартівливим змістом, ну наприклад – «Предмет взуття, що допоміг дівчинці знайти своє щастя». Відгадали? Це ж Попелюшка ).






Згадували і таблицю множення і правопис, звичайно ж не обійшлося і без активних завдань. Улюблений X-box поставив перед учасниками свої завдання – призове місце у гонках на скутерах та страйк у боулінгу. Емоції зашкалювали. Останнім пунктом був і сам Інтернет-центр що перевірив дітлахів на логіку та ерудицію. А під кінець, за традицією Днів Народження, солодощі та гарячий чай. 


Енергія, посмішки, радість та святковий настрій вирували сьогодні у дитячій бібліотеці, та і як же інакше адже Інтернет-центру 15. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.