середу, 18 грудня 2013 р.

Казкові смаколики

Запрошуємо вас до нашого бібліокафе "Казкові смаколики", яке гостинно відчиняє двері всім, хто полюбляє смакувати книгами та спілкування з тими, хто створює ці книги.



"Казковий медяник з американським присмаком" - святкова веб-дегустація. Саме під такою назвою відбулася скайп-зустріч п`ятикласників Херсонської школи №30 з українською письменницею Оксаною Лущевською.




Зустріч розпочалась словами нашої гості: «Найпростіша разом створена страва – це спілкування». 
Життя розпочинається з чистого листа, а наша веб-дегустація розпочалася з чистого блюда.  Але це не просте блюдо. Спілкуючись, ми всі разом перетворили це блюдо на незабутній бібліодесерт.


Бібліодесерт складається з трьох частин. А з яких - здогадувалися і відвідувачі бібліокафе, і пані Оксана. 
А як ви гадаєте, з яким періодом життя людини пов’язані ці  предмети?


Правильно, з дитинством!
Відчуваєте? Повіяло чимось запашним і до болю рідним. Чи то маминими млинцями чи манною кашею з ванількою, що так солодко смакує у дитинстві…
І "посипалися" запитання від прихильників творчості письменниці, наповнюючи бібліодесерт смаколиками: яблучками-чомучками та мандаринками-запитайликами.




Другу складову бібліодесерту діти відгадали за такими предметами: підручник, зошит, ручка, олівець. Здогадалися? Мова йшла про навчання.
А третю частину - Творчісь, впізнала сама письменниця за ручкою-пером і чистими аркушами.


Як же цікаво було слухати Оксану Лущевську! І про її дитинство, і про навчання у школі, і про її книги, і про мрії... 
Пані Оксана не тільки розповіла п`ятикласникам, які українські обереги вона прихопила з собою в Америку, де зараз проживає, показала їх, а й провела маленький майстер-клас по виготовленню іграшок власноруч дуже простим способом. 


Бібліодесерт готовий! Він і з ласощів, і з дитячих книжок Оксани Лущевської.

Ось так книги! 
Всі смачні!
Є рецепти і поради, 
Є родзинки і приправи.
Є веселощів гора,
Прочитайте – смакота!

А чим ще можна смакувати? Відповідь на це запитання шукайте у книгах української письменниці Оксани лущевської: "Погляньте на смакоту інакше – і тоді Ви зможете смакувати сонячний ранок, сімейні прогулянки, дощик, спілкування з друзями, пригоди, книги, сон. І навіть якщо звідкись усе ж вигулькне поганий настрій, варто уважно подивитися довкола і не проґавити. Зазвичай щастя ховається простісенько перед носом – удома!».

Пані Оксано, дуже дякуємо Вам за смачне спілкування і за насолоду, яку отримуємо від читання Ваших книг.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.