вівторок, 22 лютого 2022 р.

Як не потрапити до пастки? Чек-лист безпеки в Інтернеті

Сьогодні пройшло перше заняття "Академії Кібербезпеки" для учнів 7-8-х класів Херсонської спеціалізованої школи №30. Темою були персональні дані, та налаштування їх безпеки через панелі конфіденційності різних онлайн сервісів. 

Учні познайомилися з інтерфейсами соціальних мереж та мессенджерів, побачили різні налаштування та згадували типи персональні даних. На платформі LearningApps діти пройшли короткі тести на знання основного матеріалу та термінів. Далі діти побачили приклади налаштування конфіденційності у соціальних мережах та дізнались які парамерти мають ці налаштування. На прикладах учні смоделювали ситуації при яких їм знадолбяться ті чи інші параметри та познайомилися зі схожими панелями налаштувань у месенджерах та ігрових платформах, накшталт Discord та Steam.

Загалом діти ознайомилися з цими налаштуваннями у таких мережах як Facebook, Instagram, Steam, а також у месенджерах Facebook Messenger, Viber, Telegram, Discord, WhatsApp. Відтепер учні знають як саме ховати свої персональні дані у соціальних мережах, заради власної безпеки онлайн.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.