вівторок, 16 березня 2021 р.

Поза зоною досяжності

Неможливо уявити сучасне життя без телефону і можливості подзвонити у будь-який куточок світу. А колись звичне слово "алло" або "я на зв'язку!" звучало, як щось дивне та незрозуміле. 

Зараз телефони виконують функції портативних персональних комп'ютерів, хоча починалось все з дротових апаратів, які передавали інформацію лише на 500 метрів.

Мова, звісно, йде про телефони Александра Белла. Цей учений першим офіційно отримав патент на винахід телефону, хоча прототипи подібних пристроїв вже були створені до нього Антоніо Меучі та Йоганом Рейсом.


Телефони дуже швидко стали популярними у ХХ ст. і за цей час пройшли довгий шлях удосконалення. Так, у 1983-му році з'явився перший "мобільник", а у 1996-му - перший смартфон, який об'єднав функції телефону і комп'ютера.


Дивовижну історію телефону дізналися учні 4 та 5 класів гімназії №16 від бібліотекарів Інтернет-центру. 
На захід "Поза зоною досяжності: екскурс в історію телефону"   було запрошено досвідченого колекціонера, викладача загальоосвітньої школи №28 Торопова Володимира Анатолійовича. Гість книгозбірні залюбки демонстрував раритетні  телефони зі своєї 
колекції. 



Найстаріший апарат, яким він пишається, - це телефон 1905 року. Також діти побачили апарати 20-30-х років минулого століття та періоду Другої світової війни,

польові рації, які були незамінною річчю для передачі інформації у воєнні часи.
Діти потримали в руках й один з найперших мобільних телефонів від компанії Ericsson 
В Інтернет-центрі для всіх читачів, які не змогли відвідати захід, експонується однойменна виставка-еволюція про історію телефону.
Ось така незвичайна зустріч відбулася сьогодні у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім.Дніпрової Чайки. 
Завітайте до нас і залишайтеся на зв'язку з бібліотекою!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.