понеділок, 18 січня 2021 р.

Спілкуйся без кордонів

Сьогодні соціальні мережі є частиною життя. Без стрічки новин та цікавих сторіс не уявляють свій день ні діти і дорослі, ні приватні особи та підприємства.

Наша бібліотека також має сторінки у багатьох соціальних мережах, таких як Facebook, Instagram та TikTok.



Тож немає чому дивуватися, що у школярів є по 3-4 акаунти у social media, бо кожен з таких сервісів спеціалізується на своїй сфері соціального життя.

Наприклад, у Facebook найбільша частина постів присвячена новинам та робочим записам. У Twitter люди публікують новини та коментарі до них. Instagram працює з фотографіями, а TikTok - з відео-роликами. 

Найперша соціальна мережа, заснована у 1995 році, classmates.com, була більше схожа на форум, або imageboard - дошку зображень. Перший її конкурент - sixdegrees.com - з’явився аж у 1997 році. 

Соціальні мережі "росли", їх створювали для різних цілей і з різними можливостями та дизайном.

У 2004 році Марк Цукерберг презентував Facebook. 

Спочатку сайт використовувався як засіб спілкування студентами Гарвардського Університету і носив назву thefacebook.com. Пізніше ім’я було змінене на сучасний варіант, а доступ відкритий для всіх навчальних закладів США і всього світу. На сьогоднішній день це найбільша соціальна мережа у світі. Станом на 2020 рік нараховує 2.6 млрд. користувачів.

У 2005 році було запущено Yahoo! та MySpace. 

6 жовтня 2010 з’явилася нова соціальна мережа для обміну фотографіями – Instagram. За 10 років невеликий додаток перетворився на величезну платформу, яка поєднує розваги, бізнес і найважливіші події світу. 

На даний момент найвідоміші соціальні мережі світу це: Facebook, Foursquare, imo.im, Instagram, Linkedln.

Запрошуємо відвідати сторінки Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки у соціальних мережах!

Facebook


Заходь на наші сторінки, підписуйся та будь в курсі цікавих новин, розваг і послуг.
Чекаємо на твої лайки та коментарі - додай бібліотеку у друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.