понеділок, 29 липня 2019 р.

Баланс у командних іграх

У наш час дуже важливо відчувати і підтримувати баланс: баланс думок, баланс людини і природи, економічний баланс, енергетичний баланс і т. д. От і ми обрали темою для заняття наших літніх читань "Баланс у командних іграх". 
Спочатку координатори заходу разом із учасниками  з'ясували, що таке баланс і чому ж так  необхідно його дотримуватись, створюючи комп'ютерну гру.
  



Ігровий баланс (в  спортивних, настільних, комп'ютерних та інших іграх) - рівновага між персонажами, командами, тактиками гри і іншими ігровими об'єктами. Ігровий баланс - одна з вимог до «чесності» правил. Особливо баланс важливий для командних ігор.




У комп'ютерних іграх це баланс між числами, що описують різні характеристики в грі - такі, як сила пошкодження (damage), швидкість бігу, швидкість споруди одиниць і багато іншого. Цей баланс багато в чому визначає складність, інтерес і плавність ігрового процесу.

 


То ж ми разом із учасниками літніх читань створили свої віртуальні світи, керуючись правилом балансу. Звернули особливу увагу на антураж, персонажі, їх швидкість, силу пошкоджень та інше.


Бути членом команди – важливий аспект мотивації. А створити гру для командних змагань - удвічі відповідальніше! А нашим юним геймерам це вдалося!


Підсумовуючи і узагальнюючи свою роботу учасники літніх читань дійшли до таких висновків:
  • будь-який баланс починається не з розрахунків, а з правил і обмежень;
  • система обмежень повинна мати під собою математичне обґрунтування;
  • найважливішу роль для якості і швидкості роботи має інструментарій, що дозволяє змінювати розрахунки швидко і без помилок;
  • математики недостатньо для створення міцного балансу, не можна обійтися без плейтестів і робити продукт, не граючи в свою гру;
  • жодна система не вічна. Потрібно мати інструменти перевірки її поточного стану.
                                                                                             В.о.відділу Інтернет-послуг - Срібна І.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.