неділю, 9 жовтня 2016 р.

Без марок та конвертів

А чи знаєте ви, що може мандрувати світом, залишаючись в одному й тому ж куточку? Маленька підказочка:  9 жовтня – всесвітній день установи де ця річ є завжди і має до неї безпосереднє відношення. Відгадали? Відповіддю на загадку була поштова марка, а сьогоднішнє свято - день пошти. Всесвітній день пошти - один з щорічних міжнародних свят, яке встановлено Всесвітнім поштовим союзом в 1969 році, включений до переліку Міжнародних днів Організації Об'єднаних Націй (ООН).

Інтернет-центром Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки було проведено цікавий та пізнавальний захід з поштовою темою. Читачі відділу дізнались про історію створення письма як передачі інформації, про розвиток письмової справи та сучасний поштовий світ. Неймовірно захопливий екскурс у світ філателії. Поштова марка мандрує світом і дуже добре знає планету, країни та різні цікаві географічні факти, тож наприкінці зустрічі юні гості книгозбірні мали змогу пограти у веселу пізнавальну гру. 

Хлопці повинні були впізнати країну за її контуром, відповісти на складні питання та вгадати народ за відомим висловом.
Сьогоднішня зустріч у дитячій книгозбірні пройшла невимушено, тож  маємо надію, що залишила у коточку душі гарний пізнавальний відбиток. Майже як поштова марка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.