неділю, 29 травня 2016 р.

Мультимедійна зустріч

Остання неділя перед довгоочікуваними канікулами. Школа скінчилась і для всіх настали три місяці свободи та радості. І як же проводити свій вільний час, так щоб і весело і з користю? Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки відкриває свої двері для бажаючих поринути у безкінечний чарівний світ. Наша бібліотека це гармонійне поєднання знань та розваг, як для дітей так і для дорослих. Вкотре у цьому переконались і наші нові друзі – родини переселенців, що вже третій місяць приходять у гості до книгозбірні. Один з відділів, куди з задоволенням поспішають дітлахи, це Інтернет-центр, де проходять цікаві зустрічі з елементами гри та навчання, така собі дитяча «Територія КІТ». Даний захід проводиться за підтримки Європейського союзу у рамках проекту «Інтеграція через діалог» з ініціативи асоціація «Нова доба», ГО УМНІЦ.





Сьогоднішнє заняття, що підготували бібліотекарі для маленьких юзерів, проходило у форматі знайомства з мультимедією.  Серйозна та напрочуд цікава тема. Хлопчики та дівчатка дізнались про поняття та основні принципи дії мультимедії, розглянули пристрої для створення та обробки мультимедійних продуктів. Ця зустріч є першою частиною, адже діти повинні не лише познайомитись з поняттям «Мультимедіа», а й навчитись користуватись програмою PowerPoint, для подальшого використання цих знань у житті та навчанні.  На уроці, що відбувся 29 травня, як і на кожному з попередніх, ми згадали пройдений матеріал та закріпили його у форматі – «питання-відповідь». Нова тема виявилась досить цікавою, то ж до маленьких гостей приєднались і постійні відвідувачі відділу Інтернет-послуг.




Мультимедійні презентації, мультимедійні ігри (ігри, в яких гравець може з легкістю взаємодіяти з віртуально-створеним ігровим простором), мультимедійні Інтернет-ресурси  (ресурси Інтернету, наприклад, сервіс YouTube дає можливість користувачам завантажувати власне відео, яке буде доступно для перегляду та скачування іншим).




Відео, один із головних компонентів мультимедіа, а мультики, - найулюбленіший представник відео, то ж сьогоднішня гра – «Мультляндія» стала гарним завершенням серйозної роботи. Грали всі, і маленькі переселенці і херсонські дітлахи. Повірте, під час гри, навіть не знаючи імен один одного, вони стали однією командою. Не дивлячись на різні долі, діти залишаються дітьми, показуючи цим, що сонце встає над усіма, а радість , залежить  від нас. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.