пʼятницю, 3 липня 2015 р.

Чернівці - співоча столиця України


Продовжуємо віртуальну мадрівку Україною і сьогодні користувачі відділу Інтернет-послуг  завітали до Буковини, до «найспівучішого» краю. Не зважаючи на те, що це найменша зі всіх областей, густота різноманітних цікавинок тут одна із найбільших. Завдяки своєму географічному положенню (на межі Галичини, Великої України, Румунії і Молдавії) цілий регіон є одним із найбільш багатих на культурну й історичну спадщину.

Чернівці - друге по величині місто Західної України (після Львова), друге за значущістю і може навіть перше за красою в цілій країні. Принаймні так вважають місцеві і повірте з ними не можна не погодитися. Чернівці справді є окрасою нашої країни. 

Скоріше за все, першим, що ви побачите, коли потрапите до цього фантастичного міста буде Чернівецький залізничний вокзал. Маленькі мандрівники дізналися, що це один з найширших вокзалів України. Він побудований в 1910 році.



 Окрасою міста є будівля Чернівецького університету, що раніше виконувала  функцію резиденції митрополитів Буковини і Далматії, котра тоді, як Галичина чи Закарпаття, входила до складу Австро-Угорської імперії.
Неповторну архітектуру, яку неможливо оминути, має й музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської. Інтер'єри з золота та оксамиту вражають. Цю красу побудували всього за 14 місяців.
На мальовничій північно-східній околиці міста Чернівці, поблизу Прута, знаходиться обласний музей народної архітектури та побуту – пам’ятка культурної спадщини.
Є в Чернівцях і музей авіації та космонавтики, який був створений  в 1999 р. Відвідувачі мають змогу ознайомитись з історією повітроплавання, від літаючих апаратів до сучасних творінь авіаційної конструкторської думки. 
А також багато оригінальних пам'ятників. Ось наприклад, пам'ятник до 600-річчя міста, на якому награвіювали надпис "Моєму рідному місту" на мовах всіх жителів, що в різні часи населяли Чернівці.
Мандрівники, які полюбляють екстрим з інтересом переглядали відео про чернівецький рафтинг 
та смугу перешкод в Мотузковому парку.
Після цікавої розповіді, Світлана Станіславівна підготували захоплююче пошукове завдання. Діти маючи на екрані підказки, повинні були знайти в Інтернеті фото видатних вихідців та жителів м.Чернівці.

Маленькі юзери впорались з завданням, ось вони - люди, які народились та проживали м.Чернівці. А Ви їх впізнаєте?
В кінці заходу карта - пазл "Україна - надзвичайна, Україна - Унікальна!" стала ще гарнішою, так як на ній з'явилося ще одне місто, яке відвідали користувачі відділу Інтернет-послуг. 


Куди буде наступна подорож, дізнаєтесь вже наступної п'ятниці (10 липня). 
Не марнуйте час біля телевізору та в Інтернеті, приходьте до бібліотеки та вирушайте пізнавати Україну разом з нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.