пʼятницю, 31 липня 2015 р.

Донецьк - місто мільйона троянд?

Ми довго мандрували по Україні, побували у різних містах, знайомилися з їхньою історією, звичаями та традиціями, розглядали незвичайні архітектурні споруди. Але місто, в яке ми сьогодні потрапили, відрізняється від тих, що ми відвідали.Воно особливе, у нього є надзвичайне історичне минуле, але невідоме майбутнє…. місто Донецьк.


На кожному занятті ми розглядаємо не тільки архітектурні пам’ятки міста, але і його сучасний розвиток, незвичайні споруди. Та сьогодні ми поверталися у минуле і  пригадували яким гарним було це місто -  місто мільйона троянд.




Учасники заходу віртуально мандрували містом, переглянули велику кількість визначних архітектурних пам'яток, серед яких: Свято-Преображенський кафедральний собор , Козацький храм Різдва Христового, Донецький театр опери і балету та інші.



Мандрували стежками бульвару Пушкіна, парку Щербакова, насолоджувалися красою ботанічного саду, переглянули відео про парк кованих фігур. 
Діти захоплювалися масштабами Донбас-Арени, гранітним м’ячем-фонтаном, пам’ятником Сергію Бубці, що розміщений перед входом до стадіону «Олімпійський».



Побачили незвичайні пам’ятники: «Слава шахтарській праці», пам’ятник гривні, «Пальма Мерцалова», Золотий пам’ятник Анатолію Солов’яненко, Цар-пушка.


 


На завершення заходу учасники, як завжди, обрали  спеціальні асоціативні картинки про Донецьк із ряду запропонованих та наповнили ними карту-пазл "Україна-незвичайна, Україна-унікальна". Та робили це з сумом, розуміючи, що більшість з побачених памяток цього красивого міста вже зруйновані.


Але всім нам дуже хочеться сподіватись і вірити у те, що пройде зовсім небагато часу і українське місто Донецьк відродиться, як Фенікс із попелу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.