понеділок, 31 березня 2014 р.

Херсонщині - 70!

13 березня 1944 року легендарний диктор Юрій Левітан, оголошуючи по радіо про визволення Херсону від фашистських загарбників, помилившись, назвав наше місто - обласним. Щоб зачитані зведення не були дезінформацією, Йосип Сталін наказав створити Херсонську область.
30 березня 1944 року засновано Херсонську область, а в цьому році ми відзначаємо її семидесятиріччя.

Чи знають про це сучасні діти та їх батьки?
Чи знають історію свого міста? Чи зможуть розпізнати на старих фото, знайомі сьогодні їм
будівлі та пам`ятники?
Саме це мали за мету бібліотекарі Інтернет-центру, проводячи сімейну фото-вікторину "Херсон - перлина в долонях степу та Дніпра".





Цікаві фото-запитання захопили всіх. Відповіді то голосно сипалися з усіх боків, то затримавшись, все ж з`являлися невпевненим голосом.  


Були і такі запитання, на які присутні не знаходили відповіді. Тоді на допомогу приходили бібліотекарі, надаючи інформацію, радячи книги та Інтернет-ресурси про наше місто Херсон.
Всі учасники були активними.
 

Але фортуна усміхнулася родині Кузюк.
Світланка, Миколка, Богданчик та їх мама Таміла Григорівна буквально "вихватили" перемогу. Вітаємо!


А після того, як ці діти ще й прочитали свій вірш про Херсонщину, їх просто засипали оплесками!!!



Захід закінчився. Але в пам`яті дітей, батьків. бібліотекарів ще довго будуть спливати спогади про нього. І, сподіваємося, що підростаюче покоління ще з більшим завзяттям буде цікавитися історією, традиціями, відомими людьми Херсонщини.
А наше чудове місто нікому не дано прочитати до кінця, бо в ньому - і невідоме майбутнє, і таїна минувшини, і непоясниме відчуття гордості за місто, яке з боку Дніпра нагадує багатопалубний гамірний корабель, паруси якого напинають вітри: свіжі - Дніпра, запашні – степу.

6 коментарів:

  1. Дякуємо за чудово проведений вихідний день! Чудова організація, багато цікавої інформації, приємні ведучі - все дуже сподобалося. Всім знайомим радимо проводити вихідні в бібліотеці! З повагою родина Кузюків

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за високу оцінку нашої роботи. Завжди раді бачити вас у бібліотеці. Дуже приємно було спілкуватися з вашою родиною. Здоров`я вам, щастя, успіхів і всім нам мирного неба.

      Видалити
  2. Дякуємо Світлані Станіславівні та Ангеліні Василівні за чудове свято! Це були дуже гарний та цікавий вихідний! Успіхів ВАМ та всього найкрвщого! З великою повагою Софія та Тетяна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Робота в радість і проведення заходу з такими учасниками як ви, просто - насолода! Дуже дякуємо за ваші теплі слова. Раді бачити вас завжди: і в Інтернет-центрі, і у блозі. До зустрічі!

      Видалити
  3. Приєднуюсь до позитивних оцінок! Захід справді вдалий, відчувається досвід Ангеліни Василівни роботи з читачами різного віку. Особисто для мене цікавим було дізнатись про капсулу часу) Успіхів співробітникам відділу Інтернет послуг!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, Ольго Володимирівно, і за оцінку, і за побажання. Інформація про капсулу часу і для нас була дуже цікавою.

      Видалити

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.