неділю, 14 лютого 2021 р.

Основи Scratch.

Програмування у сучасному світі займає особливу роль. Комп'ютерний світ починає активно переплітатися з нашим реальним, і все більше цінуються люди, що вміють працювати з комп'ютерами.

Основи алгоритмізації та програмування, хоча і не є обов'язковими, для деяких професій, але дуже цінуються у роботі з комп'ютерами. Розуміння того, як влаштовані програми і що вони вміють допомагає швидко вчитися роботі з ними. 

Сьогодні у відділі Інтернет послуг відбулось перше заняття клубу CodeClub.Ks. Темою та об'єктом заняття була платформа Scratch. Це найвідоміша дитяча платформа для програмування блоками.



Діти вивчали основи інтерфейсу та принципи програмування блоками, основні програмні структури та роботу з ними. Усі ці елементи дозволяють робити багато різних цікавинок за допомогою Scratch. Можна анімувати мультфільми, писати невеличкі музичні треки, створювати ігри та різні корисні програми.

За типом ця мова програмування є об'єктно орієнтовною, тобто програма не обов'язково має бути одним кодом (сукупністю блоків), кожен об'єкт має свої програми, що взаємодіють один з одним. Ці методи є в усіх сучасних мовах програмування.

Якщо Вас цікавить алгоритмізація та програмування і Ви хочете створити щось своє на комп'ютері - чекаємо Вас на наступному занятті, що відбудеться 28 лютого.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.