вівторок, 10 жовтня 2017 р.

До Дня захисника України

Наближається 14 жовтня - День українського козацтва. Саме за цією датою закріплене й церковне свято - День Покрови Пречистої Богородиці, яку шанувало все українське козацтво. Саме тому з 2015 року вся Україна віднині святкує в цей день нове державне свято - День захисника України.


Напередодні свята у НВК №15 для 6-А та 6-Б класів бібліотекарями ХОБД ім. Дніпрової Чайки було проведено патріотичний захід - "Воїни світла на захисті України". Вступною частиною заходу було знайомство школярів з "Меморіальною картою Херсонщини". Вона була створена працівниками бібліотеки на основі двох випусків пам'ятного альбому "Хронологія мужності". Діти дізналися про те, що серед наших земляків з різних куточків області є чимало імен, які увійшли в історію сучасної України і стали називатися "воїнами світла". Цих мужніх воїнів вже немає серед нас, але пам'ять про них залишиться в серцях підростаючого покоління.


Під час заходу учні дізналися багато нового і про козаків під час невеличкої вікторини "Лицарі Таврійського краю". Козацтво залишило свій слід у різних сферах - в літературі, побуті та історії. Тож, діти намагалися дати відповіді на різні запитання, а зокрема й на такі: 

Як звали головного героя історичної поеми Т. Шевченка про козаків?
Які страви власноруч готували козаки?
Скільки воїнів вміщувала козацька чайка?
Як називається український бойовий танець?
На якому острові засновано першу козацьку Січ?
Хто такий козак-характерник?




А наостанок хлопчикам-"козачатам" було запропоновано пограти в рухливі ігри на спритність та силу. Найспритніші та найуважніші здобували козацьку булаву, а найсильніші змагалися у швидкості надування повітряних кульок. 

Не забули і про дівчаток-"козачок". Їхнім завданням було визначити, які з названих страв українські, а які не українські. 


Тож, вітаємо усіх з наступаючим потрійним святом і бажаємо мати завжди все, що перелічено у відомому козацькому прислів'ї - "А що козакові треба: степу, хліба й неба!"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.