середу, 30 вересня 2015 р.

Незабутнє бібліотечне свято

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек -свято для бібліотекарів, цікавих авторів та читачів, для всіх тих хто полюбляє книги. Саме до цього свята відділ Інтернет-послуг приготував низку цікавих та захоплюючих заходів.  
Працівники відділу разом зі школярами здійснили подорож до найцікавіших та найнезвичайніших  бібліотек світу. 

ЗНЗ №50

Кожна з них особлива: одна притягує яскравим виглядом, інша розмахом фантазії архітектора. 
ЗНЗ №28

ЗНЗ №28

Бібліотеки що виглядають як величезні книги, 
та бібліотеки які мають мініатюрні книжечки. Дізналися діти й про те, що бібліотека - це не обов’язково будівля, це може бути й лавочка з невеликою поличкою для книг, або старе дерево з нішами. Цікавим фактом є те, що в таких бібліотеках немає бібліотекарів, люди вільно беруть книжки і обов’язково їх повертають.  

Великі та маленькі, дивовижно-розкішні та зроблені з вторинного матеріалу, всі вони, як і бібліотеки класичного виду, створені для людей. 

Таємниці,  новинки, відповіді на питання та багато чого цікавого криється і у стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.  

Велична столітня шафа, що також була «гостем» у бібліотеці, спочатку заінтригувала, а потім відкрила свої скарби для дітей. Та це були не просто цікаві предмети це найсправжнісінькі раритетні колекційні речі, 

споглядання яких, стало доступно завдяки херсонському колекціонеру –Володимиру Торопову. 
Старовинні предмети, такі як наприклад патефон, з якого й досі лунає прекрасна музика, 

пращур фотоапарата, заглянувши до якого бачимо перевернуте чорно-біле зображення. 
Військові речі для хлопчиків, а пузатий самовар та гарненька лампа для дівчаток.
 Чимало цікавого розповів колекціонер про свої «скарби»,  зацікавивши юне покоління історією. 

Захопливі погляди, щирі посмішки, бажання доторкнутися до старовини, пізнати нове та читати, читати, читати  – ось як залишали зал бібліотеки діти.


Веселі друзі запрошують вас у гості. Так починається книга відомого письменника Олега Роя - Джинглики. 

Весела книга для веселих дітлахів.  Не дивно що саме так розпочався скайп –діалог з цим автором у Херсонській обласній бібліотеці  для дітей імені Дніпрової Чайки.
Весело та невимушено діти познайомилися з Олегом та його домашнім улюбленцем –котом Хвостиком. 
Грали в «перевертунчики» та «крокодила». Діти не лише змагалися з письменником, а й навіть допомагали йому. Так наша дівчинка змогла показати замість нього у грі, загадане слово - «бібліотека».
Задавали безліч питань, як дитячих так і дорослих, бо дуже цікаво їм було спілкуватися з людиною, яка пише дитячі книжки. Запитували і про оцінки у школі, і про улюблені предмети.   
Про книжки, які читає та чому надає перевагу – бігу чи дивану. Так от, не любить наш автор бігати.
Задавав і Олег, нашим маленьким відвідувачам, питання. Хотілось йому знати, що такого особливого та цікавого є у нашому місті.  Дітлахи не розгубилися, кожен розповів про Херсон щось своє. Про парки та красиві дерева, про річку та пляжі, про те що в Херсоні будують великі кораблі. Навіть «Фабрику» діти згадали. Не оминули своєю увагою вони і улюблену бібліотеку, з завзятістю запрошували  Олега Роя у гості, навіть з друзями.

Письменник, у знак вдячності, надіслав першу серію мультфільму, знятого за своєю книгою. 
Запальним танцем під веселу пісеньку з мультфільму Джинглики, який вийде у 2016 році, закінчився цей захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.