вівторок, 18 серпня 2015 р.

Дніпропетровськ - космічна столиця України

Ще змалечку нас охоплювало неприборкане бажання побачити всесвіт: подорожувати країнами, долати найвищі гори, неспішно прогулюватися дивовижними пляжами, відчуваючи м’який пісочок під ногами. Але, нажаль, не всі можуть дозволити собі таку розкіш та зайві витрати!   
А чи знаєте ви, що місто Дніпропетровськ нічим не гірше за далекі краї і, навіть, краще багатьох з них. В цьому переконалися відвідувачі відділу Інтернет-послуг, завітавши 14 серпня на літні читання до бібліотеки.
Дніпропертровськ - це одне з найкрасивiших мiст, розташованих на берегах могутнього Днiпра; це центр областi, яка за територiєю i чисельнiстю населення є другою серед всiх регiонiв України.






Юні мандрівники дізналися, що невід’ємною частиною Дніпропетровська вважаються його 5 красенів-мостів:



Віртуально прогулялися по головному проспекту Карла Маркса і насолодилися красою пам'яток архітектури. Примітним серед них – Головпоштамт. Раніше, в 1830-х роках, це був особняк, що належав дворянину Антону Щекутіну. У 1839 році особняк був викуплений для розміщення там Катеринославської поштової служби


Сьогодні важко уявити Дніпропетровськ без його чудової Набережної, яка є улюбленим місцем прогулянок місцевих жителів і гостей міста. Ця широка набережна, що розтягнулася на тридцять кілометрів уздовж Дніпра, із зеленим бульваром посередині, є однією з найбільш визначних пам'яток Дніпропетровська.

Побувавши там хоч раз, запам’ятається на завжди, завдяки тисячам вогнів, 50-метровій сімейній лавці 


та магічному фонтану «Білий Лебідь». Дніпропетровська набережна - це справжній рай для очей: таємничий і безмежний.

Так як серед присутніх на заході більше було хлопців, то вони з нетерпінням чекали дізнатися: "Чому Дніпропетровськ - космічна столиця України?"
Дніпропетровськ залишається наймогутнішим центром виробництва ракетно-космічних систем і апаратів завдяки відомому в усьому світі Південному машинобудівному заводу ім. О.М.Макарова і Конструкторському бюро "Південне" ім. М.К.Янгеля. Великим є їх внесок в освоєння космічного простору. Нині створені десятки космічних носіїв, такі, як "Космос", "Інтеркосмос", "Циклон", "Зеніт", "Дніпро", ракетно-космічна система "Енергія-Буран", сотні космічних апаратів. Завдяки їх наполегливій праці Україна отримала заслужений статус "космічної держави".


Також Дніпропетровськ - це місто фонтанів і творчіх людей.


В кінці подорожі на дітей чекали пізнавальні завдання, для виконання яких, вони скористалися Всесвітньою мережею.





Наостанок, юні мандрівники доповнили асоціативну карту "Україна -надзвичайна, Україна - унікальна" відповідними зображеннями. 




Любі читачі, залишилося лише дві віртуальні мандрівки до найчарівніших міст України. Приєднуйтесь!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.