пʼятницю, 10 липня 2015 р.

Херсон - місто корабелів

Щоп’ятниці відвідувачі відділу Інтернет-послуг вирушають у віртуальну мандрівку проекту "Україна - надзвичайна, Україна - унікальна!"  Але сьогодні ми вирішили залишитися у місті зі славетною історією, у місті де свої звичаї та традиції. Це  наша маленька Батьківщина, місто корабелів – Херсон.



 Херсону понад 200 років. А з чого все починалося?  Діти із захопленням пригадували історичні факти заснування міста, занурилися в історію видатних архітектурних пам’яток, що входили до складу Херсонської фортеці: Катериненський собор, Московські та Очаківські ворота, Адміралтейський арсенал, Костел імені Пресвятого Серця Ісуса.





Мандрівники ознайомилися з літературою про місто Херсон.




Не оминули увагою пішохідну вулицю Суворова на початку якої знаходиться бюст О.В. Суворова, історичне дерево- в’яз та будинок де жив Суворов.



Згадали визначні заклади культури: Херсонський обласний краєзнавчий музей, Херсонський художній музей імені Олексія Шовкуненка, Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша, Херсонський обласний  театр ляльок, Херсонську обласну філармонію.


Херсон – це місто молоді, для їх відпочинку «відчиняють свої двері» парки міста: Парк ім. Ленінського Комсомолу, Парк ім. Леніна (Міський парк) Парк слави, дендропарк, Потьомкінський сквер, гідропарк.



Відправившись у захоплюючу віртуальну подорож по річці Дніпро, діти насолодилися казковою природою херсонських плавнів.



Дуже інтригуючою була інформаціяпро відомих вихідців Херсонщини, оскільки мало хто знав, що ці відомі всьому світі люди, народилися і виросли на Херсонщині, ходили тими ж вулицями  що і сучасні діти, навчалися у школах до яких ходять їхні друзі. 



Наприкінці  дивовижної та пізнавальної подорожі діти відгадували краєзнавчі головоломки, а наостанок - доповнили асоціативну карту "Україна-надзвичайна, Україна - унікальна" відповідними зображеннями.




Наступна віртуальна подорож одним із унікальних міст України відбудеться наступної п'ятниці (17 липня).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.