четвер, 14 листопада 2019 р.

"Школа медіаграмотності " для бібліотекарів

Сьогодні продовжила свою роботу «Школа медіаграмотності» для працівників бібліотек закладів загальної середньої освіти м.Херсона на базі  Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Тренінг проводився для групи учасників із Суворовського району і був присвячений темі: "Фейки. Джинса. Маніпуляції та пропаганда." 






Під час навчання учасники курсу аналізували фейкові та маніпулятивні статті, плакати, пропагандистькі  відеоролики, створювали та презентували власний медіаконтент.








Різноманітні практичні вправи серед яких: "Історія одна, а її версій декілька", "Червона Шапочка від різних мас-медіа", "Жовта преса" та інші - допомогли учасникам тренінгу застосувати практичні знання на практиці та розширили навички критичного мислення.







Усі задачі, які були поставлені перед учасниками сьогоднішнього тренінгу, було виконано. Разом із бібліотекарями ми іще на один крок наблизилися до розуміння, сприйняття, фільтрування та ретрансляції  сучасного інформаційного потоку, розвинули навички формування медійної та інформаційної грамотності в умовах пропагандистсько-психологічних війн.

Одна із місій нашої сучасної бібліотеки – допомагати своїм дорослим і юним читачам вчитися компетенто споживати будь-які повідомлення від мас-медіа та вміти створювати свій власний медіапродукт. І саме ці завдання намагаємось реалізовувати у нашій "Школі медіаграмотності!"





Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.