середу, 12 листопада 2014 р.

«Кібершколярики» знайомляться з Едуардом Успенським



На черговому занятті "Кібершколяриків" учні 3-а класу Херсонської загальноосвітньої школи № 14 знайомилися з творчістю відомого дитячого письменника Едуарда Успенського. А зустріч для дітей провели бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.


Cпочатку третьокласники дізналися цікаві факти з біографії письменника: як він навчався у школі, яка подія змінила його відношення до навчання, як дитячі іграшки стали героями його історій в дорослому віці.
З великим задоволенням школярі взяли участь у літературній вікторини, яка містила ребуси, загадки, кросворди. На одні запитання школярі знаходили відповідь легко, а інші - потребували додаткової інформації. Де її швидко можна знайти?
О! Сучасні діти знають! Звичайно в інтернеті!
Справді, сьогодні  комп`ютер є  чарівним вікном у великий світ інформації.
Кібершколярики вчилися працювати з цими незвичайними вікнами.


Вікно програми Word

Кожна програма під час роботи має своє вікно і перед очима користувача комп'ютера може одночасно розташовуватись кілька вікон. Розміри та розташування вікон на екрані можуть бути різними.Як керувати вікнами? Що означають кнопки розташовані у правій частині рядка заголовка? До яких перетворень вікна призводить натискання на них?


Пригадуючи відомі історії з Простоквашино, школярі знаходили у книзі ці епізоди, читали вголос, обговорювали та ділилися враженнями від прочитаного.


Кібершколярики добре знають, що головним у творах Е.Успенського є дружба і без друга погано у житті. Тому вирішено було зробити такого друга, яким був Шарик. Хлоп’ята та дівчата власноруч зробили орігамі – маленького песика. Хоча і складно з першого разу правильно зігнути усі лінії, але у дітей все вийшло. Песика розмалювали і навіть кожному дали прізвисько.
А попереду ще не одна зустріч і знайомство з дитячими письменниками.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.