понеділок, 28 квітня 2014 р.

Муха-Цокотуха і Компанія...



Сьогодні, 28 квітня, відбулася ще одна зустріч з «кібершколяриками», присвячена творчості Корнія Чуковського.
Третьокласники дуже добре знають цього автора і люблять його вірші, які відомі вже не одному поколінню читачів. Наприклад, вірш «Телефон» учні знають напам’ять. 

 
Тому у відділі обслуговування читачів 1-4 класів «кібершколярикам» під час заняття "На гостини до дідуся Корнія» було не важко і дуже цікаво: бібліотекарі розповіли біографію автора і разом з дітьми пригадали улюблені твори. А ще виявилося, що Чуковський писав ще й загадки для дітей. Ось тут вже довелося помізкувати! Але «школярикам» і це вдалося з легкістю.
 


А ось у відділі естетичного виховання на них очікував урок акторської майстерності «Театральне диво» і ще один сюрприз – день народження одного з творів Чуковського - «Мухи-Цокотухи», якому виповнилося 90 років. А ще відділ естетичного виховання здивував своїх відвідувачів різними формами улюбленого твору: діафільмом та аудіо-книгою, які закріпили знання творчості улюбленного дитячого письменника.



 Та головне у цьому занятті – це безпосередня участь дітей у розвитку сюжету: з появою комашки – героя казки діти мали озвучувати її: дзижчати, тупотіти, ляскати у долоні. Оце весело було!


А відділ інтернет-послуг познайомив «Кібершколяриків» з мультимедійними файлами в мережі. Як знайти улюблений мультик? А як його скачати без загрози для комп’ютера? 
Ось на ці питання діти і отримали відповіді під час заняття в Інтернет-центрі. Та спочатку їм потрібно було впізнати мультфільм за короткими аудіорепліками чи за відео-фрагментами, а потім знайти його та завантажити.

 

 Виявилося, що це зовсім просто! Тепер можна всі улюблені мультики завантажити!
 І дивитись їх на комп'ютері  коли завгодно! 

 Інтернет - це просто!!! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.