пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

Книга незвичайна - книга віртуальна

Урок-відкриття саме під такою назвою провели бібліотекарі відділу Інтернет-послуг для учнів 2 класу Херсонської школи № 56. 
І дійсно цей захід став для маленьких школярів - відкриттям! Бо спочатку, намагаючись відповісти на запитання: "Що означає слово віртуальна?", вони здивовано перешіптувалися від нерозуміння, знизуючи плечима.


Куди краще їм знайома звичайна традиційна друкована книга.
З великим захопленням хлопчики і дівчатка розглядали найбільшу за розміром книгу у нашій бібліотеці та порівнювали її з найменшою.



Не вірили, аж поки не побачили на власні очі, що є книги, які говорять - звукові книги. Читанням та розгляданням таких книг можна насолодитися у відділі обслуговування дошкільників та молодших школярів ХОБД.



А книжечку "Телефон" кожен хотів взяти у руки. Тому вирішили зробити так: продемонструє цю книжечку однокласникам той, хто знає напам`ять вірш К. Чуковського. Є такі! І це тішить.



Книга "Великі коти" у форматі 3D не залишила байдужим жодного другокласника. А зі спеціальними окулярами коти ставали не тільки більшими, а здавалося, що їх можна погладити і навіть взяти у руки.



Але повертаємось до головного.
Що робити, якщо дуже хочеться прочитати книгу, яку вже не видають, в бібліотеці та знайомих її теж немає? Правильно! "Знайти в Інтернеті", - в один голос відповіли учні. 



Сьогодні вже не дивина електронні книги та пристрої для читання, які називають рідерами, або е-читанками. Ось з такими пристроями для читання, які є в нашій бібліотеці і познайомилися діти, а ще побачили шляхи пошуку в Інтернеті віртуальних книг та дізналися, що такі книги бувають різні: просто текст, текст з ілюстраціями, мультимедійна книга.



То які книги кращі: реальні чи віртуальні? Урок закінчується і ми всі разом робимо висновок: електронна книга не може замінити друковану. Друкована продукція та електронні видання, маючи свої переваги і недоліки, чудово доповнюють один одного. Паперова й електронна книжка не протиставляються одна одній, їх слід вважати союзниками, а не ворогами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.