понеділок, 11 листопада 2013 р.

Нове покоління Кібершколяриків

Рівно десять років сплинуло з того часу, як з'явилася на світ програма «Кібершколярики» і не де-небудь, а в нашій бібліотеці. Труднощів на шляху реалізації проекту було чимало. Серед тодішніх восьмирічних дітей були такі, котрі навіть не бачили комп`ютера, в школах не було комп`ютерних класів, а про підключення до мережі Інтернет годі було й мріяти. Втілити задум у життя вдалося завдяки широким можливостям Інтернет-центру ХОБД, який було створено ще в 2001 році на кошти гранту Посольства США в Україні.

Сучасних школярів, та і дошкільників, не здивуєш комп`ютером, але програма "Кібершколярики" актуальна і зараз. Бо, погодьтеся: більшість дітей вдома за комп`ютером грають ігри, а ця розвиваюча програма навчає не тільки здобувати різноманітну інформацію, а й осмислювати її та використовувати для саморозвитку, самоосвіти, виконання творчих завдань.


8 листопада 2013 року бібліотекарі та користувачі ХОБД відкрили третьокласникам Херсонської школи № 28 комп`ютерний світ, через казку "Теремок-корпусок".

Персонажі лялькового театру - частини, з яких складається комп`ютер у захоплюючій формі розповідали про себе та задавали дітям запитання.

Школярі охоче відповідали та оплесками зустрічали наступного персонажа.
А потім були цікаві завдання.

Наприклад, хто швидше на дотик розпізнає і назве предмет, пов`язаний з комп`ютером. Діти за лічені секунди впізнавали флешки, диски, навушники, а ось вебкамеру назвали тільки, побачивши її.

В чорному ящику перший лічильний апарат, який з`явився на Русі в 16 столітті. Хто перший здогадається? Правильно, це рахівниця!

А ви знаєте, скільки клавіш на клавіатурі з цифрами? Кібершколярики вже знають. Їх 32.
А найяскравішим завданням були "Живі загадки".

Просто відгадати загадку - це легко, а ось яка команда швидше складе відгадку із літер - тут вже пішла плутанина. Чомусь літери ніяк не могли знайти своє місце.


Але, врешті-решт, все склалося. І дівчатка, і хлопчики з завданням справилися.

Отже, Кібершкола для учнів третіх класів школи № 28 - ВІДКРИТА!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.