понеділок, 1 березня 2021 р.

Пізнавальна мандрівка для найменших читачів

В останній день зими у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки було по-весняному тепло й весело від посмішок маленьких "Бібліомаляток", бо саме в цей день вони зібравши свої валізки і ставши, на якийсь час, мандрівниками, віртуально прогулялися рідним містом та граючи, дізнавалися про різноманітні види транспорту. 

У відділі для дошкільників та учнів 1-4 класів хлопчикам та дівчатам було запропоновано "на крилах лелеки" піднятися у височінь на пронестися над всією Україною, пригадавши її символи, а потім - "приземлитися" у своєму місті, місті Херсон, для того, щоб вивчити або повторити власну адресу та швидко повернутися додому після подорожі чи прогулянки. 

 

Підняти настрій та трішечки зняти фізичне напруження, яке найчастіше виникає під час мандрівки, допомогли веселі та завзяті пісні-руханки, саме вони надихнули кожну дитину власноруч створити чарівний, паперовий будиночок своєї мрії.

Та як ще і на чому можно пересуватися подорожуючи світом, країнами чи містом малюки дізнавалися у Медіа-центрі завдяки різноманітним іграм та розвагам. А саме - обираючи малюнок з певним видом повітряного траспорту описували його, порівнювали з іншим, запам'ятовували назву, тим самим розвиваючи свою уяву, увагу та пам'ять.

 Остання зупинка пізнавального турне відбулася у відділі Інтернет-послуг. Тут "Бібліомалята" познайомилися з наземними видами транспорту. Легкові, вантажні автомобілі та спецтехніка були цікаві навіть дівчаткам. Закріпивши нові знання на маленьких читачів чекав сюрприз - ігри в режимі нон-стоп. Дехто грали у гру "Час пік", розвиваючи логіку та увагу. 


Інші стали справжнісінькими автомеханіками, розвиваючи дрібну моторику.
Хтось уявляв себе водієм трактору та збирав врожай, за допомогою пінцету - а це одне з найкорисніших занять по підготовці руки до письма.

Маленький Михайло "працював" на парковці та повторював кольори.

А далі всі разом бавились у веселу гру на швидкість - прослухавши звук певного виду транспорту, вгадували його та швиденько збирали картинки із зображенням на свою власну спеціальну паличку з присоскою. 

Наступне не менш цікаве та пізнавальне заняття розвиваючої студії для дошкільників (4-6 років) «Бібліомалята» відбудеться 14 березня об 11.00. 
Тож з неперпінням чекаємо на наших маленьких розумничків та їх батьків, які прагнуть разом з нами виховувати знаючу, кмітливу та креативно мислюючу дитину!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.