середу, 12 лютого 2020 р.

Як не заблукати у Павутині

    Безпека дітей в Інтернеті є одним з орієнтирів роботи відділу Інтернет-послуг в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки.
    У Всесвітній День безпечного Інтернету,  а саме 11 лютого,  відбувся захід під назвою: «Як не заблукати в Павутині» дайджест net-правил.
    В 2020 році у вcьому світі цей день пройшов під гасло "Разом для найкращого Інтернету".
   Під час заходу діти знайомились з різноманітними сайтами, які лише на перший погляд можуть бути безпечними, а ще  навчилися блокувати пуш-повідомлення (це рекламні повідомлення, що надходять на робочий стіл з браузеру), ознайомилися з програмою блокування реклами. Користувачі відділу спробували налаштовувати браузери, та сканувати ПК за допомогою антивірусної програми. Співробітниками відділу було проведено дайжест net-правил поведінки в Інтернеті, зберігання особистої інформації, безпеки в соціальних мережах, без яких не можливо уявити своє життя сьогодні.

    А для дорослих користувачів Інтернету, батьків та бібліотекарів, було продемонстровано декілька серій про безпеку дітей в Інтернеті, в рамках Всеукраїнського проекту "Дія. Цифрова освіта" та представлено новий ресурс Національної бібліотеки для дітей "Крокуємо безпечним інтернетом".



    Адже лише разом, дорослі і діти, вчителі і бібліотекарі, постійно навчаюсь та співпряцюючи, можуть забезпечити своє перебування та  перебування своїх дітей в Інтернеті не тільки корисним цікавим, а найголовніше - безпечним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.