понеділок, 10 квітня 2017 р.

Пасхальні писанки: легенди, повір’я, рекорди, символіка

До свята світлого Воскресіння Христового залишилось зовсім небагато часу.
Тож цієї неділі юні детективи клубу «Справа №» розплутували низку непростих завдань, присвячених великоднім яйцям – невід’ємним атрибутам святкування Пасхи або приходу весни!





Діти дізнались звідки прийшла традиція фарбувати або розписувати курячі яйця, поринули у світ дивовижних стародавніх легенд, познайомились з різноманітними техніками декорування писанок та способами виготовлення шоколадних яєць.







Особливий подив викликали ювелірні яйця Фаберже з срібла та золота, прикрашені діамантами.



Звісно ж діти не могли не зацікавитись питаннями: скільки коштує найдорожче великоднє яйце у світі? Яку писанку внесено до «Книги рекордів Гіннеса» і чому? Як зробити в домашніх умовах яйце, яке світиться? Що станеться, якщо яйце покласти до стакана з оцтом?Здивували юних дослідників і «яєчні рекорди»: найбільший в світі омлет вагою 6 тонн та найбільша великодня писанка висотою 8 м.






Тож тепер, куштуючи розписне смачне яєчко, кожен з учасників клубу пригадає, який довгий та цікавий шлях крізь століття пройшла великодня писанка.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.